Sari direct la conținut

Focuri de armă la clubul de golf al lui Donald Trump. FBI anchetează o presupusă „tentativă de asasinat” a fostului președinte / Suspectul a fost arestat / Trump: „Sunt bine. Nu voi ceda niciodată”

HotNews.ro
Focuri de armă la clubul de golf al lui Donald Trump. FBI anchetează o presupusă „tentativă de asasinat” a fostului președinte / Suspectul a fost arestat / Trump: „Sunt bine. Nu voi ceda niciodată”
Donald Trump pe terenul de golf - FOTO: Kyle Mazza / Zuma Press / Profimedia

Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, este în siguranță, după ce duminică Secret Service a dejucat ceea ce FBI a calificat drept o aparentă tentativă de asasinat în timp ce acesta juca golf pe terenul său din West Palm Beach, Florida, transmite Reuters.

Agenții Secret Service au văzut și au tras asupra unui bărbat înarmat aflat în tufișuri la marginea terenului de golf, la câteva sute de metri de locul în care juca Trump, au declarat reprezentanți ai forțelor de ordine. Suspectul a lăsat la fața locului o pușcă de asalt de tip AK-47 și alte obiecte și a fugit într-un vehicul, dar a fost arestat ulterior.

Donald Trump a transmis că este „bine” și că nu va „ceda niciodată”.

Atentatul la viața lui Trump a avut loc la doar două luni după ce acesta a fost împușcat la un miting de campanie în Pennsylvania, suferind o rană minoră la urechea dreaptă.

Ce se știe până acum, pe scurt: 

  • Un agent Secret service a tras focuri de armă către un suspect după ce a văzut țeava unei arme ieșind prin gardul terenului de golf al lui Trump. 
  • Bărbatul înarmat se afla la 300 – 500 de metri distanță de Trump, care se afla pe terenul de golf
  • Suspectul a reușit să fugă cu un SUV negru, dar a fost reținut cu ajutorul unui martor care a reușit să fotografieze mașina bărbatului înarmat
  • Donald Trump a transmis că este „bine”
  • FBI a declarat că a deschis o anchetă cu privire „la ceea ce pare a fi o tentativă de asasinat”

Președintele Joe Biden și vicepreședinta Kamala Harris sunt amândoi „ușurați să știe” că Trump este în siguranță și au fost informați cu privire la situație, potrivit Casei Albe.

Suspectul se afla la 300 – 500 de metri distanță de fostul președinte Donald Trump, a declarat un oficial al Secret Service, potrivit CNN

Echipa de campanie a lui Trump a publicat o declaraţie personală a fostului preşedinte în urma incidentului, potrivit News.ro:

„Au fost focuri de armă în apropierea mea, dar înainte ca zvonurile să înceapă să scape de sub control, am vrut să auziţi asta mai întâi: SUNT ÎN SIGURANŢĂ ŞI SUNT BINE! Nimic nu mă va încetini. Nu voi ceda NICIODATĂ! Vă voi iubi mereu pentru că mă susţineţi”.

Bărbatul reținut a fost „relativ calm” în momentul reținerii, a declarat șeriful William D. Snyder, relatează CNN.

„Nu arăta prea multe emoții. Nu a întrebat: „despre ce este vorba?”, a spus șeriful.

Snyder a spus că suspectul, căruia încă nu i s-a făcut public numele, era înarmat când polițiștii l-au scos din mașină.

Autoritățile americane au declarat într-o conferință de presă că au reținut un suspect care a fost zărit de agenții Secret Service cu o pușcă de asalt de tip AK-47 lângă gardul Trump National Golf Course. Agenții au tras focuri de armă, iar suspectul a fugit într-un SUV negru.

Un martor l-a văzut pe suspect, care ulterior a fost reținut, în vecinătatea terenului de golf și a făcut o fotografie mașinii cu care a fugit. 

Șeriful Ric Bradshow a spus că martorul a reușit să fotografieze mașina, un Nissan negru, și plăcuța de înmatriculare.

Agentul Secret Service a reușit să observe țeava puștii care ieșea pring gard, motiv pentru care a tras asupra suspectului.

Poliția federală americană FBI a anunțat duminică că investighează o presupusă „tentativă de asasinat” care îl vizează pe fostul președinte Donald Trump, după incidentul din apropierea lui în timp ce acesta juca golf, relatează AFP.

„FBI (…) investighează ceea ce pare a fi o tentativă de asasinat împotriva fostului președinte Trump”, se spune într-un comunicat.

Fostul președinte Donald Trump era pe terenul de golf când a avut loc incidentul de securitate, scrie CNN, citând surse. Secret Service a tras asupra suspectului ca măsură de protecție, a spus acea sursă.

Fostul președinte Donald Trump este „binedispus” după incidentul de securitate care a avut loc la terenul său de golf duminică, potrivit senatorului republican Lindsey Graham, aliat al lui Trump, relatează CNN.

O persoană a fost reținută în legătură cu incidentul de la Trump International Golf Club de duminică, potrivit unei surse din cadrul forțelor de ordine.

Oficialii cred că o persoană înarmată a intenționat să îl atace pe fostul președinte Donald Trump la International Golf Club, potrivit unor surse informate pe această temă, scrie CNN.

New York Post scrie, citând surse din cadrul forțelor de ordine, că un schimb de focuri de armă a avut loc între două persoane în fața clubului său de golf din Florida.

„Sursele au spus că Trump nu a fost niciodată în pericol”, scrie ziarul.

Fostul președinte, care se afla la clubul său de golf din Florida, potrivit informațiilor din presă, este „în siguranță și sănătos după ce au fost trase focuri de armă în apropierea lui”, a declarat directorul de comunicare al campaniei lui Trump, Steven Cheung, adăugând că „nu sunt mai multe detalii în acest moment”.

Trump se afla duminică la Palm Beach, a scris Wall Street Journal. Impresionanta reședință a republicanului de la Mar-a-Lago se află în Palm Beach.

Amintim că Donald Trump a fost rănit într-o tentativă de asasinat în Pennsylvania, pe 13 iulie.

Thomas Matthew Crooks a reușit atunci să se strecoare pe un acoperiș, la 140 de metri de scena unde Trump vorbea, în Butler. Apoi a început să tragă cu o pușcă semiautomată de tip AR-15, cumpărată de tatăl său.

Tentativa de asasinat a arătat cât de defectuasă a fost securitatea în jurul lui Trump, ceea ce a forțat-o pe Kimberly Cheatle să demisioneze din funcția de director al Secret Service, sub presiunea Congresului.

INTERVIURILE HotNews.ro