Sari direct la conținut

Pagubele provocate de inundații: Sunt afectate aproximativ 7.000 de gospodării din județul Galați și sute de oameni și case în județul Vaslui – Date MAI

HotNews.ro
Case afectate de inundații în Galați
Zeci de case inundate în localitatile Pechea si Slobozia Conachi, jud. Galati / Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu Iordachi

Aproximativ 7.000 de gospodării din 28 de localități au fost afectate de inundații în județul Galați, în timp ce în județul Vaslui sunt 315 persoane sinistrate, fiind afectate 210 case și 316 anexe de gospodărie, arată cel mai recent raport al MAI cu privire la pagubele produse de inundații în cele două județe, situație valabilă pentru miercuri, 18 septembrie, ora 12:00.

Care sunt cele mai afectate comune din județul Galați. Pagubele au fost evaluate în 1.000 de gospodării

În județul Galați, comunele cele mai afectate de inundații sunt: Slobozia Conachi, Pechea, Costache Negri, Cudalbi, şi Cuza Vodă.

„Până în prezent, au fost evaluate pagubele pentru 1.000 de gospodării, de către comisii formate din reprezentanți ai Instituției Prefectului şi Inspectoratului de Stat în Construcţii”, se arată în raportul Ministerului de Interne.

Ajutoare umanitare şi sprijin în județul Galați:

  • Peste 400.000 de conserve de came, legume și ciorbă au fost distribuite populatiei.
  • Au fost furnizați 400.000 de litri de apă în zonele grav afectate, cu un ritm de distribuție de 200.000 de litri pe zi.
  • Două cisteme cu apă potabilă sunt amplasate în localitățile Pechea şi Cudalbi, acestea fiind directionate conform nevoilor locale.
  • 100 de module pentru cazare au fost distribuite, urmând să fie livrate încă 150 de astfel de construcții modulare.
  • 1900 de kituri complete de cazarmament au fost deja distribuite (incluzand pat, saltea, pätură, pernă, sac de dormit, față de permă şi cearsaf), cu alte 400 în curs de distribuire și 1.500 de kituri suplimentare solicitate.
  • 1.000 de pompieri au fost detaşați pentru sprijinul curățării curților şi locuinţelor afectate.

Pagubele înregistrate în județul Vaslui

Potrivit MAI, în județul Vaslui sunt 315 persoane sinistrate, din care 2 persoane au fost evacuate.

Inundațiile au afectat:

  • 210 case şi 316 anexe de gospodărie
  • 2902,20 hectare de păşuni, fânețe și terenuri arabile
  • 242,40 km de drumuri şi străzi au suferit daune, împreună cu 30 de poduri.
INTERVIURILE HotNews.ro