Sari direct la conținut

„Și eu sunt parte din acest coșmar”. Mărturia unui bărbat care a recunoscut că a violat-o pe Gisele Pelicot

HotNews.ro
Gisele Pelicot / Foto: Coust Laurent/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Gisele Pelicot / Foto: Coust Laurent/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Lionel R. (44 de ani) este unul dintre cei 50 de bărbați acuzați că au violat-o pe Gisele Pelicot, în timp ce aceasta era drogată de soțul ei – cazul din Franța care a șocat o lume întreagă. El și-a recunoscut faptele în fața instanței și și-a cerut scuze, conform The Guardian

Bărbatul, care lucrează într-un supermarket și este tatăl a trei copii, se numără printre zecile de bărbați acuzați că au violat-o pe Gisele Pelicot timp de mai bine de un deceniu.

Lionel R. a recunoscut că a violat-o pe Gisèle Pelicot pe 2 decembrie 2018. „Pentru că nu am obținut niciodată consimțământul doamnei Pelicot, nu am altă alegere decât să accept faptele”, a spus el în fața instanței.  

Acesta i-a cerut scuze lui Gisele Pelicot. „Îmi pare rău, îmi pot doar imagina coșmarul prin care ai trecut… și eu sunt parte din acest coșmar. Știu că scuzele mele nu vor schimba ceea ce s-a întâmplat, dar am vrut să îți spun asta”.  

„Nu i-am putut obține consimțământul”

El a explicat judecătorilor că nu știa că Gisele era inconștientă și că nu își dăduse consimțământul pentru ceea ce se întâmpla. „Ar fi trebuit să mă asigur că este de acord. Nu am vorbit cu ea, așa că nu i-am putut obține consimțământul. Mă simt vinovat pentru ceea ce am făcut”. 

Lionel R. a încercat să pună o parte din vină pe umerii lui Dominique Pelicot, spunând în fața instanței că el a făcut doar ceea ce i-a spus soțul victimei.

„S-a vorbit despre medicamente. Uneori despre ea, care le lua, alteori despre el, care le administra. Nu mi-am imaginat niciodată că ea nu ar putea face parte din acest joc. Aceasta a fost prima mea eroare majoră”, a adăugat bărbatul.  

Soțul lui Gisele Pelicot, Dominique, în vârstă de 71 de ani, și-a recunoscut, marți, faptele. El se confruntă cu acuzații de viol, viol în grup și încălcarea intimității prin înregistrarea și distribuirea de imagini cu conținut sexual. „Sunt un violator”, a spus marți Dominique Pelicot în fața instanței.  

50 de bărbați cu vârste cuprinse între 26 și 74 de ani sunt acuzați că au violat-o pe Gisèle Pelicot în casa ei din sudul Franței, între 2011 și 2020, după ce au fost invitați de soțul ei. Unii bărbați au recunoscut că Pelicot le-a spus că o droga pe soția sa, în timp ce alții au susținut că au crezut că participau la un joc organizat al cuplului.  

Gisele Pelicot a renunțat la dreptul la anonimat, insistând ca procesul pentru viol să rămână public, astfel încât „acest lucru să nu se mai întâmple niciodată”, scrie Le Figaro. Pentru mulți, femeia a devenit un simbol al luptei împotriva violenței sexuale în Franța.

INTERVIURILE HotNews.ro