Sari direct la conținut

VIDEO Cum arată acum Insula Șerpilor, „avanpostul” ucrainean de pe Marea Neagră

HotNews.ro
VIDEO Cum arată acum Insula Șerpilor, „avanpostul” ucrainean de pe Marea Neagră

Poliția de frontieră ucraineană a publicat imagini cu „legendara” Insulă a Șerpilor de pe Marea Neagră, adăugând că aceasta este un veritabil „avanpost” pe Marea Neagră pentru forțele sale.

„Forțele speciale ale Serviciului Gărzilor de Frontieră de Stat din Ucraina, împreună cu unitățile Serviciului de Informații al Apărării din Ucraina, asigură navigația civilă în Marea Neagră și împiedică aeronavele și navele inamice să se apropie de coasta noastră“, spune poliția de frontieră ucraineană într-o postare pe platformele Telegram și X.

„Astăzi, Insula Șerpilor este un avanpost în Marea Neagră”, se mai spune în mesajul ce însoțește clipul video.

În imagini se văd urmele luptelor intense care s-au dus acolo încă de la începutul invaziei ruse: resturi de rachete și alte proiectile, sisteme antiaeriene distruse și ruine ale clădirilor ce erau acolo.

Insula Șerpilor a devenit celebră atât prin mesajul de sfidare al unui militar ucrainean – „Navă rusească, du-te dracului!” – de la începutul războiului, cât și prin loviturile desfășurate apoi de forțele Kievului care au făcut nesustenabilă prezența forțelor ruse acolo.

Apoi, în iunie 2022, Rusia a anunțat că pleacă de pe Insula Șerpilor, susținând că este vorba de un „gest de bunăvoință”.

INTERVIURILE HotNews.ro