Sari direct la conținut

„Navă de război rusă, du-te naibii!” O înregistrare audio ar dezvălui ultimul schimb de replici al soldaților de pe Insula Șerpilor cu un ofițer rus / Toți soldații au fost uciși, iar insula ocupată

HotNews.ro
Crucisatorul Moskva (foto arhivă), Foto: Agerpres
Crucisatorul Moskva (foto arhivă), Foto: Agerpres

Pe internet a apărut o înregistrare audio despre care se crede că ar fi un schimb de replici între soldații ucraineni de pe Insula Șerpilor din Marea Neagră și un ofițer al Marinei Ruse de pe o navă militară, potrivit CNN.

Potrivit președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, toți soldații care apărau Insula Șerpilor ar fi fost uciși.

„Toți polițiștii de frontieră au murit eroic, dar nu au cedat. Li se va acorda titlul de Erou al Ucrainei postum”, a spus Zelenski.

La un moment dat, joi, o navă de război rusă s-a apropiat de insulă.

Potrivit presupusului schimb audio, ofițerul rus spune: „Aceasta este o navă de război militară. Aceasta este o navă de război militară rusă. Vă sugerez să vă lăsați armele și să vă predați pentru a evita vărsarea de sânge și victime inutile. În caz contrar, veți fi bombardați”.

Presupusul răspuns de la un soldat ucrainean: „Navă de război rusească, du-te naibii”.

Insula Șerpilor, teritoriul deținut de Ucraina și aflat la doar câteva zeci de kilometri de teritoriul României, a fost ocupată de trupele ruse, potrivit ministerul ucrainean de Interne.

”Contactul cu soldații de pe Insulă a fost pierdut. Insula Șerpilor a fost capturată. Serviciul de Frontieră de Stat continuă să acționeze activ alături de Forțele Armate ale Ucrainei și Garda Națională pentru a opri inamicul care ne-a atacat insidios țara. Victoria va fi a noastră”, scrie pe pagina de Facebook a ministerului.

Insula a fost bombardată joi după-amiază, după o tentativă eșuată de debarcare a trupelor și un atac nereușit cu rachete.

Această „insulă” minusculă, clasificată drept „stâncă” în sensul Convenției de la Montego Bay privind Dreptul Mării datorită lipsei de surse proprii de apă potabilă, are o istorie turbulentă, trecând de-a lungul timpului în posesia Țării Românești, Principatului Moldovei, Imperiului Țarist, României, Uniunii Sovietice și Ucrainei.

Acum ea ar putea juca din nou un rol crucial în tentativele Rusiei conduse de Vladimir Putin de a sufoca Ucraina.

Citește:

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro