Sari direct la conținut

Avioanele demnitarilor germani vor fi dotate cu sisteme antirachetă. Tehnologie militară instalată pe aeronave civile

HotNews.ro
Avioanele demnitarilor germani vor fi dotate cu sisteme antirachetă. Tehnologie militară instalată pe aeronave civile
Ministrul de Externe Annalena Baerbock coborând din avionul oficial/ Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Germania va instala sisteme de apărare împotriva rachetelor pe trei avioane ale guvernului care sunt folosite de către cei mai înalți demnitari germani, scrie publicația Der Spiegel, citată de Reuters.

Ministerul Apărării de la Berlin va trimite un contract de achiziție comisiei parlamentare de buget pentru aprobare până la finele acestui an.

Cele trei aeronave Airbus A350, care sunt utilizate de către președintele Frank-Walter Steinmeier, cancelarul Olaf Scholz și ministrul de Externe Annalena Baerbock, vor fi echipate cu un sistem infraroșu pe fuselaj care va putea bruia cu impulsuri laser senzorii de căutare ai rachetelor care se apropie, scrie Der Spiegel.

Ultimul dintre cele trei avioane a fost livrat armatei germane în luna iunie.

Ministerul Apărării nu a răspuns deocamdată unei solicitări privind detalii suplimentare legate de modul în care sistemul va proteja aeronavele oficiale.

Sistemul care va fi instalat pe cele trei A350 este creat de către compania israeliană Elbit, în cooperare cu producătorul german de componente de avioane Diehl. Multe dintre aeronavele militare de transport sunt deja dotate cu acest sistem.

Instalarea pe avioanele oficiale se va face treptat astfel încât cele trei avioane să nu fie scoase din serviciu concomitent.

INTERVIURILE HotNews.ro