Sari direct la conținut

Gospodăriile afectate de inundații vor primi vouchere de 15.000 de lei pentru achiziția de electrocasnice – proiect la Guvern

HotNews.ro
Case afectate de inundații în Galați
Zeci de case inundate în localitatile Pechea si Slobozia Conachi, jud. Galati / Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu Iordachi

Executivul pregătește un act anormativ prin care gospodăriile afectate de inundații să beneficize de un voucher de 15.000 de lei pentru achiziționarea de electrocasnice, a declarat luni premierul Marcel Ciolacu, înainte de ședința de Guvern. Măsura a fost stabilită în ultima ședință a coaliției PSD-PNL și anunțată luni și de purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu.

Lucian Romaşcanu a mai precizat că luni, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, s-a discutat despre măsurile care trebuie luate pentru refacerea zonelor afectate de inundaţii.

„Acei 1,5 miliarde solicitaţi de Guvern, prin MIPE, aprobaţi de Comisia Europeană, se vor investi în principal pentru refacerea infrastructurii. Au dat rapoarte din zonele lor preşedinţii PSD Vaslui şi Galaţi. Se vor reface infrastructurile stricate de inundaţii. Se vor continua investiţiile în zona de amenajări şi baraje, astfel încât asemenea evenimente, cum s-au întâmplat, din păcate, de trei ori la rând, în acelaşi loc, să nu se mai poată repeta”, a arătat Romaşcanu, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la sediul PSD, citat de Agerpres.

Potrivit surselor HotNews.ro, românii afectați de inundații care au primit ajutorul de urgență de 10.000 de lei vor primi și vouchere de 15.000 de lei pentru electrocasnicele afectate de ape – respectiv frigider/ masina de spalat/ aragaz si televizor.

Aceste vouchere vor fi valabile pe tot teritoriul României atat in magazine, cât și pentru cumpărături online, iar actul ar putea fi aprobat miercuri 25 septembrie de Guvern.

INTERVIURILE HotNews.ro