Sari direct la conținut

Actorul Liviu Crăciun a murit

HotNews.ro
Actorul Liviu Crăciun a murit
Actorul Liviu Crăciun. Foto: TNB

Actorul Liviu Crăciun a murit, marți, la 89 de ani, a anunțat Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București printr-o postare pe Facebook.

Actorul român a adunat roluri memorabile în palmaresul său, printre care amintim cele din piesele de teatru „Un surâs în plină vară”, regia Geo Saizescu, „Liceenii”, regia Nicolae Corjos, „Hotel de lux”, regia Dan Piţa sau „Oglinda”, regia Sergiu Nicolaescu.

Liviu Crăciun a jucat timp de 44 de ani la Teatrul Național din București, începând cu anii ’60, și colaborând cu regizori precum Moni Ghelerter, Sică Alexandrescu, Ion Cojar, Grigore Gonța sau Gelu Colceag.

Printre realizările culturale notabile ale actorului, reamintim că a fost membru al Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film, membru fondator al A.T.M. și membru UNITER, conform site-ului oficial al teatrului.

„A a avut o carieră versatilă, activând în film, teatru, televiziune şi radio. La Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” Bucureşti a jucat din anii ’60 până în 2004, colaborând cu regizori de renume. Ultimul său rol la TNB a fost Vornicul Jurj în „Apus de soare”, de B. Şt. Delavrancea, în regia lui Dan Piţa”, mai scrie TNB în postare.

În mesajul de adio, teatrul bucureștean a scris că cei care își doresc să-și ia rămas bun de la artist, o pot face miercuri, de la ora 11:00, la cimitirul Cernica 2.

INTERVIURILE HotNews.ro