Sari direct la conținut

Israelul spune că a ucis „peste 20 de teroriști” în atacul care l-a eliminat pe liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah / Gruparea armată confirmă moartea unui alt comandant, Ali Karaki

HotNews.ro
Urmările atacurilor israeliene asupra suburbiilor Beirutului / FOTO: ANWAR AMRO / AFP / Profimedia
Urmările atacurilor israeliene asupra suburbiilor Beirutului / FOTO: ANWAR AMRO / AFP / Profimedia

Hezbollah a confirmat duminică moartea comandantului militar Ali Karaki, în masivele atacuri aeriene israeliene asupra Dahieh, suburbiile de sud ale Beirutului, care l-au ucis și pe fostul șef al Hezbollah, Hassan Nasrallah. Totodată, armata israeliană a declarat duminică că „alți 20 de teroriști” din cadrul Hezbollah au murit în atacul puternic de vineri asupra cartierului general al organizației din suburbiile din Beirutului, potrivit AFP, Reuters și The Guardian.

„Peste 20 de alți teroriști de diferite ranguri, care au fost prezenți la cartierul general subteran din Beirut, situat sub clădiri civile și care au condus operațiunile teroriste ale Hezbollah împotriva statului Israel, au fost, de asemenea, eliminați”, se arată într-un comunicat de presă al IDF.

Surse apropiate Hezbollah spuneau sâmbătă că Ali Karake, numărul trei în ierarhia Hezbollah, a fost de asemenea ucis vineri. Duminică, Hezbollah a confirmat moartea acestuia.

Karaki a fost membru al Consiliului Jihad al grupului și comandantul frontului de sud al organizației. El a supraviețuit unei lovituri, după ce Israelul a declarat că a încercat să-l asasineze într-un atac aerian asupra Dahieh, luni trecută.

„[Karaki] a fost direct responsabil pentru conducerea frontului de sud cu toate axele și unitățile sale (…) din 8 octombrie 2023, până la binecuvântatul său martiriu”, se arată într-un comunicat al Hezbollah care anunță moartea sa.

Karaki a fost ultimul dintr-o serie de comandanți militari uciși de Israel.

De altfel, duminică armata israeliană a declarat duminică că l-a ucis pe Nabil Kaouk, un alt oficial de rang înalt a grupării Hezbollah, în cadrul unui schimb continuu de lovituri între cele două tabere.

El este al șaptelea lider înalt al grupării militante libaneze care a fost ucis din 20 septembrie, potrivit The Guardian.

Asta vine după ce numărul doi în ierarhia militară, Ibrahim Aqil, a fost ucis săptămâna trecută.

Forțele de Apărare Israelului declarau sâmbătă că un lider al serviciilor de informații Hezbollah, Hassan Khalil Yassin, a fost ucis într-unul dintre atacurile sale aeriene în zona Dahieh din Beirut.

IDF a spus că Yassin a lucrat cu unitățile ofensive ale Hezbollah pentru a planifica personal atacuri teroriste împotriva civililor israelieni la granița de nord și în adâncul teritoriului israelian.

Hezbollah nu a comentat public afirmația israeliană.

INTERVIURILE HotNews.ro