Sari direct la conținut

VIDEO Israelul atacă ținte Houthi din Yemen. Explozii puternice în portul Al Hudaydah

HotNews.ro
avion israelian / FOTO: Ariel Schalit / AP / Profimedia
avion israelian / FOTO: Ariel Schalit / AP / Profimedia

Israelul a lansat duminică atacuri asupra țintelor Houthi din Yemen, după ce militanții Houthi au tras cu rachete asupra Israelului în ultimele două zile. Zeci de avioane au fost mobilizate în atac, relatează Reuters.

Armata israeliană a declarat într-un comunicat că zeci de avioane, inclusiv avioane de luptă, au atacat centrale electrice și un port maritim din porturile Ras Isa și Al Hudaydah.

În timp ce Israelul a mai lovit Yemenul ca răspuns la atacurile cu drone și rachete, acesta pare să fi fost cel mai mare raid israelian asupra Yemenului, care a implicat un număr mare de avioane și a lovit până la 10 ținte.


Imaginile de la Al Hudaydah arată părți ale orașului acoperite cu un strat masiv de praf, iar explozii uriașe se vă de la distanță, relatează The Guardian.

Atacurile au provocat pene de curent în majoritatea părților orașului portuar Al Hudaydah, au spus locuitorii.

„În ultimul an, houthi au operat sub conducerea și finanțarea Iranului și în cooperare cu milițiile irakiene pentru a ataca statul Israel, a submina stabilitatea regională și a perturba libertatea globală de navigație”, se arată în comunicat.

Militanții Houthi din Yemen au lansat în mod repetat rachete și drone asupra Israelului, în ceea ce ei spun că este un semn de solidaritate cu palestinienii, de când războiul din Gaza a început cu un atac al Hamas asupra Israelului pe 7 octombrie.

În ultimul lor atac, houthi au spus că au lansat sâmbătă o rachetă balistică către Aeroportul Internațional Ben Gurion de lângă Tel Aviv, pe care Israelul a spus că a interceptat-o. Israelul a interceptat, de asemenea, o altă rachetă Houthi lansată vineri.

INTERVIURILE HotNews.ro