Sari direct la conținut

Unitatea specială anti-Mossad a Iranului a fost condusă de un agent al Mossad, afirmă fostul președinte iranian Ahmadinejad

HotNews.ro
Unitatea specială anti-Mossad a Iranului a fost condusă de un agent al Mossad, afirmă fostul președinte iranian Ahmadinejad
Mahmud Ahmadinejad a fost președinte al Iranului între 2005 și 2013, FOTO: Sobhan Farajvan / Zuma Press / Profimedia Images

Fostul președinte iranian Mahmud Ahmadinejad susține că Teheranul a înființat o unitate specială pentru a contracara acțiunile Mossad, dar că în cele din urmă s-a descoperit că în fruntea ei a fost plasată o persoană care era un agent al serviciului israelian de informații externe, relatează Haberler și The Times of Israel.

„Am înființat o unitate pentru contracararea Israelului iar persoana din fruntea sa s-a dovedit a fi un agent al Mossad”, a declarat Ahmadinejad, președinte al Iranului timp de 8 ani, într-un interviu acordat CNN Türk.

El a explicat că unitatea în cauză a fost înființată de serviciul secret al Iranului și că în cele din urmă șeful ei a fost identificat ca agent al Mossad în 2021.

Potrivit acestuia, alți 20 de agenți ai serviciilor de informații iraniene au fost identificați ca fiind agenți recrutați de Israel.

„Israel a organizat operațiuni complexe în interiorul Iranului. Ei puteau obține ușor informații. În Iran încă se păstrează tăcerea cu privire la asta”, a mai spus Mahmud Ahmadinejad, președinte al Iranului între 2005 și 2013.

În anii de după ce a părăsit funcția Ahmadinejad, un membru al facțiunii de linie dură de la Teheran, a devenit treptat un critic al modului în care liderul suprem al Iranului, Ali Khamenei, conduce țara.

Ahmadinejad s-a înscris să candideze din nou pentru funcția de președinte al Iranului în 2021 și 2024, însă candidatura sa a fost invalidată de fiecare dată de către autoritatea electorală de la Teheran.

Ultimele alegeri au fost organizate de Iran după ce fostul președinte Ebrahim Raisi a murit într-un accident de elicopter în luna mai.


INTERVIURILE HotNews.ro