Sari direct la conținut

Rusia spune că va intra într-o confruntare pe termen lung cu SUA: „Suntem pregătiți pentru acest lucru în toate sensurile”

HotNews.ro
Rusia spune că va intra într-o confruntare pe termen lung cu SUA: „Suntem pregătiți pentru acest lucru în toate sensurile”
Serghei Ryabkov - FOTO: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Rusia trebuie să se pregătească pentru o lungă confruntare cu Statele Unite și a trimis avertismente repetate Washingtonului cu privire la criza relațiilor bilaterale, a declarat marți ministrul adjunct de externe Serghei Ryabkov, citat de Reuters.

Războiul din Ucraina, care durează de 2 ani și jumătate, a dus la cele mai tensionate relații dintre Rusia și Occident de la criza rachetelor cubaneze din 1962.

Aceste tensiuni intră în ceea ce oficialii ruși spun că este cea mai periculoasă fază de până acum.

Volodimir Zelenski le cere de luni de zile aliaților Kievului să permită Ucrainei să atace cu rachete occidentale cu rază mai lungă de acțiune teritoriul inamic, pentru a limita capacitatea Rusiei de a lansa lovituri.

Ryabkov, care supervizează discuțiile privind controlul armamentului și legăturile cu Washingtonul, a declarat că Moscova nu își face iluzii cu privire la relații, având în vedere „consensul bipartizan antirus” din Statele Unite.

„Trebuie să ne pregătim pentru o confruntare pe termen lung cu această țară. Suntem pregătiți pentru acest lucru în toate sensurile”, a declarat Ryabkov, citat de agenția de presă de stat RIA.

„Trimitem toate semnalele de avertizare către adversarul nostru, astfel încât acesta să nu subestimeze hotărârea noastră”, a spus el.

Declarațiile lui Ryabkov vin după ce, săptămâna trecută, Vladimir Putin a amenințat Occidentul că Rusia ar putea folosi arme nucleare dacă ar fi lovită cu rachete convenționale și că Moscova ar considera orice atac asupra sa susținut de o putere nucleară drept un atac comun.

INTERVIURILE HotNews.ro