Sari direct la conținut

Ciolacu, despre o viitoare coaliție cu PNL, cu Ciucă premier: „Nu am nicio reținere”. Ce spune despre candidaturile lui Ponta și Piedone

HotNews.ro
Ciolacu, despre o viitoare coaliție cu PNL, cu Ciucă premier: „Nu am nicio reținere”. Ce spune despre candidaturile lui Ponta și Piedone
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă la evenimentul de deschidere a BSDA 2024 - FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat, la Digi24, că în eventualitatea în care va deveni președinte nu ar avea rețineri să-l desemneze pe Nicolae Ciucă drept prim-ministru, într-un guvern care să mențină coaliție dintre social-democrați și liberali.

Invitat să comenteze faptul că președintele PNL Nicolae Ciucă și-a exprimat dubii legate de încredere pe care ar trebui să o mai aibă în Marcel Ciolacu, primul-ministru a spus: „Încrederea nu se poate pierde pentru refuzul de a face o lege pentru o singură persoană. Împreună am luat decizii corecte, am stat umăr la umăr alături de primul-ministrul Nicolae Ciucă. Când au fost grevele profesorilor mi-aș fi dorit același lucru și de la domnia sa.”

Ciucă, agreat ca premier într-un guvern PSD-PNL

Întrebat dacă ar fi dispus, ca din calitatea de președinte al României, să-l numească premier pe Nicolae Ciucă, Ciolacu a răspuns: „Categoric, nu am nicio reținere.”

„Văd în continuare o variantă bună, ținând cont de contextul actual (…), văd chiar o normalitate să avem din nou o coaliție PSD-PNL”, a mai spus Ciolacu.

El s-a arătat dispus să accepte chiar o majoritate guvernamentală mai largă în care să fie inclusă și UDMR. După declarația lui Sorin Grindeanu, care nu a exclus nici măcar varianta ca Uniunea să dea viitorul premier, Ciolacu a spus că i-a cerut explicații prim-vicepreședintelui PSD.

„El mi-a zis că nu a spus acest lucru. El a spus că trebuie o guvernare mult mai largă pentru provocările din acești ani, inclusiv cu UDMR. Sunt ferm convins că Kelemen Hunor m-ar refuza chiar dacă i-aș propune funcția de premier”, a declarat Marcel Ciolacu.

În ce privește criticile venite în ultima perioadă din tabăra PNL, Ciolacu a spus că acestea sunt generate de campania electoral, deși nu le înțelege logica, câtă vreme liberalii sunt parte a guvernării.

„Victor Ponta nu a fost un premier slab”

În ce privește posibilitatea ca Victor Ponta și Cristian Popescu-Piedone să candideze pe listele PSD la alegerile parlamentare, Ciolacu a precizat că decizia va fi luată în Biroul Permanent al PSD.

„Victor Ponta nu a fost un premier slab, el a pierdut niște alegeri din cauza imaturității sale politice de la acel moment și din cauza felului său de a fi, mai arogant (…) Guvernul lui nu a dăunat României și nu a făcut de râs România”, a spus liderul social-democraților.

Referindu-se la Cristian Popescu-Piedone, Ciolacu a spus că nu din cauza lui a pierdut Gabriela Firea alegerile pentru funcția de primar general, întrucât voturile însumate ale lui Piedone, Firea și candidatului PNL, Sebastian Burduja, nu ajungeau pentru a-l depăși pe Nicușor Dan.

Primarul încă în funcție Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei din partea partidului fondat de Dan Voiculescu, va deschide lista PSD la Senat în județul Giurgiu la alegerile din această toamnă, au declarat pentru G4Media surse politice.

PUSL, partidul fondat de Dan Voiculescu, ar fi primit cinci locuri pe listele PSD, din 19 câte ar fi solicitat inițial, au mai precizat sursele citate. Printre cei care vor fi pe listă se numără Grațiela Gavrilescu și Bogdan Ciucă.

INTERVIURILE HotNews.ro