Sari direct la conținut

VIDEO Haos în una dintre cele mai mari gări din Europa. Zeci de trenuri anulate sau cu întârzieri majore, mii de oameni blocați

HotNews.ro
Aglomerație în gara din Roma. Foto: HotNews
Aglomerație în gara din Roma. Foto: HotNews

Roma Termini, principala stație de tren din capitala Italiei, a fost blocată, miercuri dimineață, timp de mai bine de trei ore, provocând anularea a zeci de curse și întârzieri și de 160 de minute, transmite publicația italiană Corriere de la Serra.

Circulația trenurilor s-a oprit în jurul orei 6.30 (ora Italiei) în gările Termini și Tiburtina și s-a reluat abia la 9.30, lăsând mii de pasageri blocați în una dintre cele mai frecventate gări din Europa. Întreruperea a fost cauzată de o defecțiune și a avut ca efect anulări de trenuri și întârzieri, afectând întreaga rețea feroviară a Italiei.

Trenitalia, operatorul de transport, a transmis că a fost vorba de „o deconectare a sistemelor”, fără a oferi mai multe detalii, și a început să afișeze pe site-ul companiei situația în timp real a întârzierilor și a anulărilor. Una dintre ipotezele vehiculate de presa din Italia este că întreruperea a fost provocată de un atac informatic.

Mii de oameni au fost blocați în gara din Roma, miercuri dimineață. Foto: HotNews

La ora 9.30, compania feroviară a anunțat că circulația a fost reluată treptat în gara din Roma, după intervenția tehnicienilor. „Circulația este redusă semnificativ, iar unele trenuri au întârzieri, sunt anulate sau au ruta schimbată”, a transmis compania, care a făcut apel la pasageri să-și reprogrameze cursele, dacă au posibilitatea.

În jur de 30 de trenuri, inclusiv unele de mare viteză, intercity sau regionale, au fost afectate de blocaj.

„A fost o problemă electronică în unitatea de control din Roma, noaptea trecută, și nu s-a putut interveni la timp. De aceea sunt afectate și trenurile de mare viteză din întreaga Italie. Urmărim situația. Ne dorim să restaurăm situația în totalitate în cel mai scurt timp posibil”, a spus ministrul italian al Transporturilor, Matteo Salvini.

INTERVIURILE HotNews.ro