Sari direct la conținut

Șeful TVR, acuzat de fosta conducere că alocă zeci de mii de euro anual din bugetul instituției pe deplasări care nu au legătură cu televiziunea: „Avem un turist în loc de președinte”

HotNews.ro
Șeful TVR, acuzat de fosta conducere că alocă zeci de mii de euro anual din bugetul instituției pe deplasări care nu au legătură cu televiziunea: „Avem un turist în loc de președinte”
Dan Turturică, președintele TVR. Inquam Photos / Alexandru Busca

Ramona Săseanu, fostă președintă interimară a TVR, a adresat o scrisoare deschisă Comisiei pentru Cultură de la Camera Deputaților, în care descrie o situație extrem de gravă și fără precedent în care se află Televiziunea Română” și face acuzații grave la adresa actualului președinte, Dan Turturică. Contactat de HotNews, șeful TVR spune să o va da în judecată. 

Ramona Săseanu a întocmit o listă detaliată cu neregulile observate de ea în TVR, și începe prin a prezenta cifrele foarte slabe ale televiziunii, cu audiențele care rareori depășesc 0.0-0.1. „Am devenit irelevanți pentru public”, scrie fosta președintă în scrisoarea adresată deputaților. 

În document, fosta șefă îl acuză pe  actualul președinte al postului public, Dan Turturică, că cheltuie „în mod iresponsabil sau deficitar” bugetul TVR. 

Merge la Forumul de Afaceri Qatar Africa

Ea îl numește „turist care prioritizează «cazarea adecvată» în deplasări” și menționează că, până la sfârșitul anului, președintele mai are programate trei plecări – în Maroc, Belgia și Elveția. În Maroc merge la Forumul de Afaceri Qatar Africa, cu tema „Valorificarea inteligenței artificiale pentru accelerarea dezvoltării”. Forumul de Afaceri Qatar Africa

Ramona Săseanu, fosta președintă interimară a TVR. Foto: TVR

„Domnul Turturică este într-o continuă mișcare și pare că nu mai are nicio limită. Cheltuie zeci de mii de euro anual pe deplasări la care nu e obligatoriu să participe sau, și mai grav, la care nu ar trebui să meargă deloc!”, scrie Ramona Săseanu. 

Fosta șefă a TVR acuză actuala conducere și de cheltuieli inutile cu două contracte de consultanță în resurse umane, în valoare totală de 100.000 de euro. „209 fișe de post la care șefii de structuri încă mai lucrează, la un an și jumătate după ce au fost livrate. 209 fișe plătite generos, dar care nu fac decât să ne împingă înapoi în timp, într-o structură în care funcționam acum două decenii”, scrie fosta șefă, care menționează inclusiv faptul că TVR a pierdut drepturile de televizare a Campionatului Mondial de Fotbal (2026 și 2030). 

Ramona Săseanu este jurnalistă cu vechime la TVR Craiova, iar în 2021 a fost numită director interimar al TVR, după demiterea Doinei Gradea şi înainte de numirea lui Dan Cristian Turturică, potrivit Pagina de Media.

 Ulterior, Săseanu a fost producător general al TVR, până în 2022. 

Dan Turturică spune că o va da în judecată

Contactat de HotNews, Dan-Cristian Turturică a spus că „o bună parte din aceste afirmații vor face parte dintr-un proces de defăimare” și a îndrumat reporterul să trimită întrebări prin email la departamentul de comunicare al instituției. 

Până în acest moment, TVR nu a oferit un răspuns. HotNews.ro îl va publica imediat ce îl va primi.

Scrisoarea intergrală a Ramonei Săceanu: 

INTERVIURILE HotNews.ro