Sari direct la conținut

CNAIR: Deschiderea circulaţiei în acest an pe A7, între Buzău şi Focşani, este „din ce în ce mai sigură”

HotNews.ro
Autostrada A7 spre Moldova, Foto: Captura Youtube / Raducu P Drum
Autostrada A7 spre Moldova, Foto: Captura Youtube / Raducu P Drum

Lucrările pe autostrada Buzău-Focșani, drumul de mare viteză care costă 1 miliard de euro, „evoluează foarte bine”, astfel că circulația în acest an pe toate cele patru loturi este din ce în ce mai sigură, a anunțat vineri Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

„Lucrările evoluează foarte bine pe şantierul autostrăzii Buzău – Focşani! În acest ritm deschiderea în acest an a circulaţiei pe toate cele 4 loturi (82,44 km) este din ce în ce mai sigură”, a scris Pistol, pe Facebook.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, declara la jumătatea lunii septembrie că cele patru loturi dintre Buzău și Focșani vor fi deschise la începutul lunii septembrie.

Lansarea licitației pentru Drumul Expres Focșani – Brăila are o valoarea foarte mare: 1 miliard de euro pentru proiectarea și execuția celor 73 de kilometri de drum expres. Asta înseamnă aproape 14 milioane de euro kilometrul de drum expres, într-o zonă de câmpie.

Întrebat de HotNews.ro de ce proiectul de drum expres are un cost atât de mare, Gabriel Budescu, directorul Companiei Naționale de Investiții Rutiere, a răspuns că în prezent prețurile în zona de construcții au ajuns la un nivel foarte ridicat.

Drumul Expres Focșani – Brăila – specificații

  • Lungimea drumului expres: 73,5 km
  • Un drum de legatură cu DN 23 în lungime de cca 2.2 km (2 benzi de circulatie a cate 3.5 m fiecare si acostamente de 1 m) pentru asigurarea conectării drumului expres cu DN2.
  • 6 noduri rutiere: Focșani (A7), Milcovul (DN23A), Maicanesti (DN23), Corbu (DN23), Silistea (DJ221C), Braila (DX Buzau-Braila)) dintre care 2 noduri rutiere de mare viteză 
  • proiectate la o viteza de 80 km/h, unul cu Autostrada A7 și unul cu Drumul expres Buzău – Brăila 
  • Lucrări de artă: 57 (poduri, pasaje, viaducte) cu lungimi cuprinse între 32-627m + perdele forestiere poziționate pe direcția vânturilor dominante
  • Dotări: Parcare de Scurta Durata (stanga + dreapta) – km 17+600, Spații de servicii tip S1 (stanga + dreapta) – km 40+350, Centru de Întreținere și Coordonare (CIC), Parcare de Scurta Durata (stanga + dreapta) -km 54+300, 
  • Valoarea estimată a lucrărilor: 1 miliard de euro (14 mil Euro/km de drum expres).
  • Perioada de proiectare: 6 luni (4 luni PAC si 2 luni PTE)
  • Perioada de execuție: 36 luni
  • Perioada de garanție: 5 ani (60 luni)
INTERVIURILE HotNews.ro