Sari direct la conținut

Florin Roman (PNL), despre respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă: „O făcătură marca PSD pentru a-i face culoar lui Simion”

HotNews.ro
Florin Roman a făcut declarații după altercația cu Dan Vîlceanu, Foto: Inquam Photos / Malina Norocea
Deputatul PNL Florin Roman Foto: Inquam Photos / Malina Norocea

Deputatul PNL Florin Roman susține, într-o postare pe Facebook, că eliminarea Dianei Șoșoacă din competiția prezidențială este „o făcătură” a majorității PSD din Curtea Constituțională, menită să asigure intrarea în turul II a lui George Simion, liderul AUR.

„Eliminarea Dianei Șosoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD. Este știut faptul ca Marcel Ciolacu este cel mai avantajat de un tur 2 cu George Simion, după modelul din 2000, între Iliescu și Vadim. În varianta unui tur 2 cu Nicolae Ionel Ciucă, Ciolacu pierde în fața electoratului de dreapta”, a afirmat Florin Roman.

Acesta susține că social-democrații ar fi plănuit de mai multă vreme scoaterea lui Șoșoacă din cursă.

„E clar că PSD a făcut tot posibilul pentru a scăpa de candidatura ei, pentru a-i face culoar lui Simion, blatistul de casă al PSD. De altfel, pe culoarele politicii, pesediștii vorbeau încă de săptămâna trecută despre eliminarea Dianei Sosoaca, din cursa pentru Cotroceni”, susține liberalul.

Acesta susține că, în aceste condiții, devine esențială mobilizarea electoratului de dreapta în jurul candidatului PNL.

CCR a admis două contestații împotriva lui Șoșoacă

Judecătorii CCR au invalidat decizia Biroului Electoral Central privind candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale.

Curtea Constituțională a primit două contestații împotriva Dianei Șoșoacă – una este semnată de Bellantoni Amalia, iar cealaltă, de Ursa Mihai Gheorghe.

„A admis contestațiile formulate de doamna Amalia Bellantoni și domnul Mihai Gheorghe Ursa şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr.18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii și a semnului electoral ale doamnei Diana Iovanovici-Șoșoacă la alegerile pentru Președintele României din anul 2024”, a transmis CCR printr-un comunicat.

Instituția spune că decizia a fost luată cu majoritate de voturi, fără a explica motivele respingerii candidaturii: „Argumentele reținute în motivarea soluțiilor pronunțate de plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul hotărârilor, care se vor publica în Monitorul Oficial”.

Reacția liderului SOS România

Diana Şoşoacă a aflat despre respingerea candidaturii sale în timp ce era într-o transmisiune live alături de europarlamentarul Luis Lazarus, pe pagina de Facebook a acestuia, fiind sunată de un jurnalist.

„Este inacceptabil, aveți dovada că sunt adevăratul patriot și suveranist din România. Simion e omul sistemului! (…) Marcel Ciolacu este cea mai mare nenorocire și cel mai mare trădător de țară pe care îl poate avea România, împreună cu George Simion”, a spus președinta SOS România.

Ea a făcut un apel către votanții săi să meargă la urne și să-și anuleze votul. Totodată, ea a anunțat că va candida la Senat la alegerile parlamentare. „Fac ceva pe mandatul UE și mă întorc în România”, a afirmat Diana Șoșoacă.

Ea a calificat decizia drept „cea mai mare mârșăvie a CCR”. „Curtea Constituțională trebuie desființată și aleasă de poporul român, pe criterii de patriotism și profesionalism”, a mai spus euroaprlamentarul SOS România.

INTERVIURILE HotNews.ro