Sari direct la conținut

Parlamentul European a decis cum o va sancționa pe Diana Șoșoacă pentru scandalul din iulie cu icoana și sacul funerar

HotNews.ro
Parlamentul European a decis cum o va sancționa pe Diana Șoșoacă pentru scandalul din iulie cu icoana și sacul funerar
Diana Șoșoacă, scandal în Parlamentul European, cu icoana în mână. Foto: Jean-Francois Badias / AP / Profimedia

Europarlamentara Diana Șoșoacă a fost sancționată cu suspendarea participării la sesiunea plenară a Parlamentului European pentru 7 zile și suspendarea indemnizației zilnice tot pentru 7 zile pentru comportamentul avut în timpul ședinței din iulie când a protestat în plen împotriva realegerii Ursulei von Der Leyen în fruntea Comisiei Europene, a anunțat europarlamentarul Siegfried Mureșan într-o postare pe Facebook.

„Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, tocmai a anunțat penalizarea Dianei Șoșoacă pentru comportamentul inadecvat din ședința plenară din luna iulie, când a perturbat în mod repetat reuniunea Parlamentului. Penalitatea constă în suspendarea participării la sesiunea plenară a Parlamentului European pentru 7 zile și suspendarea indemnizației zilnice tot pentru 7 zile”, a precizat Mureșan.

„În Parlamentul European, dacă încalci regulile și te faci de râs, vei fi întotdeauna sancționat”, a completat europarlamentarul.

Ce s-a întâmplat în iulie

Diana Șoșoacă a fost dată afară din plenul Parlamentului European în timpul ședinței în care s-a decis dacă Ursula von der Leyen rămâne președinta Comisiei Europene. „Am dreptul să vorbesc. Am fost votată de români! Și voi omorâți oameni în România”, a spus Șoșoacă arătând un sac negru, în timp ce i se cerea să părăsească sala. 

În imagini se observă cum Diana Șoșoacă ține în mână o icoană. În momentul în care președinta Parlamentului European cere ca Șoșoacă să fie dată afară, ceilalți eurodeputați aplaudă decizia luată de Metsola. 

„Nu mă atinge”, a urlat Șoșoacă la unul dintre cei care trebuiau să o escorteze spre ieșire. Într-un final, Șoșoacă a părăsit sala de ședințe.

INTERVIURILE HotNews.ro