Sari direct la conținut

Nelu Tătaru spunea că muncește pentru pacienți, nu pentru bani, cu câteva zile înainte să fie ridicat de DNA. Averea lui

HotNews.ro
Nelu Tataru, Foto: Agerpres
Nelu Tataru, Foto: Agerpres

Fostul ministru liberal al Sănătăţii Nelu Tătaru, acuzat de procurorii DNA de peste 100 de fapte de luare de mită, scria în urmă cu cinci zile, pe pagina sa de Facebook, că muncește ca medic doar pentru pacienți, nu pentru bani. Postarea a fost între timp ștearsă, la scurt timp după ce medicul a fost ridicat de DNA Iași.

„«Nelu, tu pentru ce munceşti atât la spital?», mă întreabă o cunoştinţă. «Pentru pacienţi», îi răspund. «Cum, nu pentru bani?», mă întreabă. «NU», i-am raspuns. În multe domenii de activitate, mulţi oameni muncesc doar pentru partea financiară sau recunoaştere.

Alţii, la fel de mulţi, muncesc pentru că le place ceea ce fac. Unii, nu ştiu câţi, merg la muncă pentru că le place să răspundă la provocări, unele chiar riscante. Eu fac tot ce îmi stă în putinţă pentru viaţa şi sănătatea pacienţilor mei! Aceasta este misiunea mea! Aşadar, cei care aveţi bucuria de a face în fiecare zi câte ceva bun vă spun că vă admir pentru ceea ce faceţi”, a scris Nelu Tătaru, pe pagina sa de Facebook.

După apariţia informaţiilor privind audierea sa la DNA, postarea nu s-a mai regăsit pe pagina de Facebook oficială a lui Nelu Tătaru.

Ce avere declarată are Nelu Tătaru

Conform ultimei sale declarații de avere, din aprilie 2024, Nelu Tătaru are două apartamente în suprafață de 97, respectiv 83 de metri pătrați, cumpărate la Iași în anii 2017 și 2018.

Nu are declarată nicio mașină și nici alte bunuri, în schimb are în conturi peste 1.1 milioane lei, adică aproape 225.000 de euro.

De asemenea, el a declarat un împrumut de 150.000 de lei, acordat în nume personal, firmei SC Crataegus. Crataegus Farma este o farmacie din Huși care este deținută din 2022 de Rodica Tătaru, soția fostului ministru al Sănătății.

Are un credit de 578.000 de lei, contractat în 2017, scadent în 2025.

La capitolul venituri, sunt trecute 141.636 de lei din indemnizația de deputat și 18.437 lei de la Spitalul MUnicipal unde este chirurg.

Soția sa a declarat venituri de aproape 73.000 lei în calitate de administrator unic/farmacist.

Nelu Tătaru a mai câștigat 44.400 de lei din închirierea unui apartament.



INTERVIURILE HotNews.ro