Sari direct la conținut

Fostul ministru al Sănătății din pandemie, Nelu Tătaru, deputat PNL, ridicat din spital pentru luare de mită. Percheziții la spitalul din Huși

HotNews.ro
Nelu Tataru, Foto: AGERPRES
Nelu Tataru, Foto: AGERPRES

Nelu Tătaru este acuzat de peste 100 de fapte de luare de mită în general sume mici, dar și alimente, iar de acest caz se ocupă DNA Iași, au declarat surse judiciare pentru HotNews. Surse locale, care asistă la derularea evenimentelor, au precizat pentru HotNews.ro că perchezițiile se află în plină desfășurare la Spitalul Dimitrie Castroianu Huși, acolo unde Nelu Tătaru este medic chirurg.

  • Predecesoarea lui Tătaru la Ministerul Sănătății, Sorina Pintea, a fost condamnată în aprilie, în primă instanță, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, fiind acuzată că a primit mită 10.000 de euro şi 120.000 de lei pentru atribuirea unui contract, în perioada în care a fost manager al spitaluluidin Baia Mare.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că Nelu Tătaru este vizat pentru peste 100 de fapte de luare de mită și că este vorba de sume mici de bani, de exemplu 100 de lei.

Aceleași surse au spus că fostul ministru lua mită inclusiv produse alimentare precum carne și ouă. El a fost monitorizat de procurori timp de aproximativ cinci luni.

Joi dimineață au fost făcute percheziții doar la spital pentru că pentru percheziții la locuința lui procurorii trebuie să ceară avizul Parlamentului, deoarece Tătaru este deputat. De asemenea, DNA trebuie să ceară aviz și pentru eventuale măsuri preventive precum arestare, nu și pentru control judiciar.

Ancheta este desfășurată de procurorii DNA, Serviciul Teritorial Iași, acolo unde Nelu Tătaru urmează a fi condus la audieri. Surse din spital au declarat că polițiștii au ridicate mai multe plicuri cu documente din spital. 

Nelu Tătaru a fost ridicat de polițiști din spital. Informația privind acuzațiile la adresa lui Nelu Tătaru a fost furnizată prima dată de G4Media.

Nelu Tătaru e primul pe lista PNL Vaslui la parlamentare

Fost ministru al Sănătății în perioada pandemiei de COVID-19 (martie-decembrie 2020), Nelu Tătaru (52 de ani) conduce organizația județeană a PNL Vaslui din 2017.

A fost ales senator în anul 2012, în prezent fiind deputat și preşedinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor.

Tătaru deschide lista PNL Vaslui pentru Camera Deputaţilor la alegerile din luna decembrie.

Tătaru a candidat în iunie pentru șefia Consiliului Județean, dar a obținut 25% din voturi, departe de scorul de 46% obținut de candidatul PSD, Ciprian Trifan.

Ce avere declarată are Nelu Tătaru

Conform ultimei sale declarații de avere, din aprilie 2024, Nelu Tătaru are două apartamente în suprafață de 97, respectiv 83 de metri pătrați, în Iași și în București, cumpărate în anii 2017 și 2018.

Nu are declarată nicio mașină și nici alte bunuri, în schimb are în conturi peste 1.1 milioane lei, adică aproape 225.000 de euro.

De asemenea, el a declarat un împrumut de 150.000 de lei, acordat în nume personal, firmei SC Crataegus. Crataegus Farma este o farmacie din Huși care este deținută din 2022 de Rodica Tătaru, soția fostului ministru al Sănătății.

Are un credit de 578.000 de lei, contractat în 2017, scadent în 2025.

La capitolul venituri anuale, sunt trecute 141.636 de lei din indemnizația de deputat și 18.437 lei de la Spitalul Municipal unde este chirurg.

Soția sa a declarat venituri de aproape 73.000 lei în calitate de administrator unic/farmacist.

Nelu Tătaru a mai câștigat 44.400 de lei din închirierea unui apartament.

INTERVIURILE HotNews.ro