Sari direct la conținut

Ludovic Orban: „În ultimii trei ani, Iohannis a fost preocupat de ce va face după ce termină mandatul” / Atac dur la adresa PNL

HotNews.ro
Ludovic Orban: „În ultimii trei ani, Iohannis a fost preocupat de ce va face după ce termină mandatul” / Atac dur la adresa PNL

Președintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, candidat al forțelor de dreapta la alegerile prezidențiale, a criticat, în emisiunea HotSpot, ultimul mandat la Cotroceni al lui Klaus Iohannis, despre care a susținut că a fost preocupat „de ce va face după ce termină mandatul”. Orban a vorbit și despre PNL, căruia îi reproșează că este „complicele” lui Marcel Ciolacu.

„În locul PNL, nu m-aș fi dus la guvernare cu PSD. Iar astăzi, dacă PNL rămâne la guvernare, își compromite și mai mult șansele de a scoate un scor decent. O să rămână doar cu voturi care vor fi aduse de oameni care au interese personale, care sunt în diferite poziții, care au funcții în companiile de stat”, a spus fostul premier, în emisiunea HotSpot, realizată de jurnalistul Laurențiu Ungureanu.

Întrebat dacă va susține moțiunea anunțată de USR împotriva Guvernului Ciolacu, Ludovic Orban a spus:

„De două luni vorbesc despre asta și i-am somat pe PNL-iști să înceteze această comedie ieftină, această parodie că ei vor să coaguleze dreapta. Vă aduceți aminte când Ciucă a anunțat că vrea să deschidă negocieri pentru a contrui un pod de dreapta. Am discutat telefonic cu Ciucă de patru ori și n-a avut curajul să vină să se întâlnească cu mine. Deci, declarațiile au fost praf în ochii alegătorilor.

Dacă PNL astăzi retrage sprijinul lui Ciolacu, Ciolacu a anunțat că își depune mandatul. Deci, dacă PNL vrea, îl poate trimite pe Ciolacu în sediul PSD să își facă campanie ca președinte PSD, nu ca premier. Dacă PNL îl ține în continuare în funcție pe Ciolacu, e cea mai bună dovadă că, de fapt, sunt complicii lui Ciolacu și își doresc să fie el președinte al României (…) PNL în mod clar nu vrea să se rupă de PSD”, a mai spus Orban.

Întrebat dacă există vreo diferență între primul și al doilea al lui Iohannis, Orban a spus:

„Cu siguranță, se vede cu ochiul liber. E în fișa postului de președinte să facă vizite de stat în străinătate, unde România are interese. Desigur, nu ce a făcut Iohannis în ultimii trei ani, când s-a plimbat prin destinații exotice, fără sp existe temeiuri solide ale deplasărilor externe pe care le-a făcut. Primul mandat a însemnat elefanții din clădirea guvernului, catalizarea manifestațiilor superbe împotriva OUG 13 din iarna anului 2017. Într-un fel, Iohannis a fost catalizator.

Lupta lui permanentă juridică, constituțională. Lupta cu Dragnea, cu tentativele de distrugere a legislațiilșor din domeniul justiției, a codului penal, de procedura penală. Referendumul pe justiție, plus anumite rezultate în materie de politică externă”, a continuat Orban.

„În ultimii lui trei ani de activitate, cred că Iohannis a fost preocupat de ce va face după ce termină mandatul de președinte și a fost preocupat doar să aibă o viață cât mai liniștită în mandatul de președinte în ultimii trei ani și jumătate. Eu m-am întors împotriva lui imediat cum a trădat electoralul de dreapta. Eu de peste 3 ani sunt cred cel mai dur critic al lui Iohannis”, a conchis Orban.

INTERVIURILE HotNews.ro