Sari direct la conținut

Focuri de armă în apropiere de sediul firmei israeliene producătoare de armament Elbit. Un suspect de 15 ani, reținut

HotNews.ro
Focuri de armă în apropiere de sediul firmei israeliene producătoare de armament Elbit. Un suspect de 15 ani, reținut
Focuri de armă în apropiere de sediul Elbit din Goteborg Foto: Adam Ihse/TT / Shutterstock Editorial / Profimedia

Poliția suedeză a anunțat joi că investighează un incident în care au fost trase focuri de armă în apropierea unei ținte israeliene în orașul Göteborg, despre care postul național a spus că este o unitate a firmei israeliene Elbit Systems care produce drone și alte componente militare, relatează Reuters.

Poliția a precizat că a reținut un suspect, de 15 ani, la fața locului și a lansat o anchetă cu privire la presupuse infracțiuni de tentativă de omor și folosirea armelor de foc.

Poliția nu a menționat public compania, dar CEO-ul Elbit Systems Suedia, Tobias Wennberg, a declarat pentru Reuters că a avut loc un incident grav în afara sediului său, adăugând că nimeni nu a fost rănit. „Operațiunile noastre continuă ca de obicei”, a precizat el.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că până acum a existat un singur suspect și că anchetatorii nu erau conștienți de amenințări concrete împotriva altor ținte israeliene din orașul de pe coasta de vest a Suediei.

Ambasada Israelului la Stockholm nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Poliția suedeză a declarat în mai că a intensificat securitatea în jurul obiectivelor israeliene și evreiești, după ce forțele de ordine au auzit focuri de armă suspecte în apropierea ambasadei Israelului la Stockholm.

Suedia a cunoscut o epidemie de violență armată în ultimii ani, condusă de bande criminale care se confruntă din cauza drogurilor și a altor activități ilicite.

INTERVIURILE HotNews.ro