Sari direct la conținut

Ministrul Justiției cere Parlamentului ridicarea imunității parlamentare a lui Nelu Tătaru

HotNews.ro
Ministrul Justiției cere Parlamentului ridicarea imunității parlamentare a lui Nelu Tătaru
Colaj Hotnews. Surse imagini: Dreamstine, Inquam Photos / George Călin

Alina Gorghiu a trimis Parlamentului solicitarea de ridicare a imunității parlamentare a deputatului Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății în timpul pandemiei, acuzat de DNA că a primit bani și bunuri de la 45 de pacienți de la spitalul din Huși, unde este medic chirurg.

Scrisoarea ministrului Justiţiei prin care se cere ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului PNL Nelu Tătaru a fost trimisa Comisiei juridice, care are termen de depunere a raportului pana luni, 14 octombrie, ora 13.00, a decis Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, informează News.ro.

Într-un comunicat transmis vineri, DNA a anunțat că procurorul șef a transmis procurorului general al României referatul și copia dosarului penal – 10 volume – pentru ca ministrul Justiției să ceară Camerei Deputaților încuviințarea percheziției informatice și domiciliare la Nelu Tătaru.

Ulterior, Ministerul Justiției a transmis că Alina Gorghiu a adresat președintelui Camerei Deputaților, în cursul zilei de vineri, cererea de ridicare a imunității parlamentare în cazul lui Nelu Tătaru, în sensul încuviințării procedurilor de percheziție.

În cazul membrilor Parlamentului, prechezițiile și măsurile preventive sunt condiționate de votul plenului Camerei din care face parte parlamentarul respectiv.

Ce spune Ciolacu, întrebat dacă parlamentarii PSD vor vota pentru ridicarea imunității lui Nelu Tătaru

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus, vineri, răspunzând unei întrebări, că parlamentarii social-democrați vor vota pentru ridicarea imunității lui Nelu Tătaru: „Vor vota pentru ridicarea imunității. Nu a mai fost nicio excepție de foarte mulți ani și cred că au înțeles că Parlamentul nu e pentru imunitate pentru fapte penale, ci pentru declarații politice. S-a încheiat acea epocă”.

Nelu Tătaru a fost ridicat joi dimineață de la spitalul din Huși și dus la audieri la DNA Iași.

DNA a anunțat joi, printr-un comunicat de presă, că a început urmărirea penală împotriva lui Nelu Tătaru, medic specialist chirurg la Spitalul Municipal „Dimitrie Castroian” din Huși și deputat, suspectat de luare de mită în formă continuată (57 de acte materiale).

Conform DNA, Tătaru primea mită atât pentru operații, cât și pentru eliberare de rețete.

„În perioada 03 aprilie 2024 – 12 iulie 2024, în calitate de medic specialist în cadrul Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian” Huși, suspectul Tătaru Nelu ar fi primit cu titlu de mită sume de bani cuprinse în general între 100 și 500 de lei, precum și bunuri alimentare, de la 45 de persoane (pacienți/aparținători), în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu în calitate de medic specialist, respectiv intervenții chirurgicale, consult pacienți ori eliberare de rețete medicale”, afirmă procurorii.

DNA mai spune că în acest dosar sunt urmărite penal 27 de persoane care au calitatea de suspecți pentru pentru dare de mită.

La plecarea de la DNA, fostul ministru a spus că este nevinovat și că nu a condiționat niciodată actul medical: „Eu consider că sunt nevinovat. Nu am condiționat niciodată actul medical”.

CITEȘTE ȘI:

INTERVIURILE HotNews.ro