Sari direct la conținut

VIDEO Explozie uriașă la o benzinărie din capitala Ceceniei. Ramzan Kadîrov susține că supraveghează personal situația

HotNews.ro
VIDEO Explozie uriașă la o benzinărie din capitala Ceceniei. Ramzan Kadîrov susține că supraveghează personal situația
Captură video, preluată dintr-un material difuzat de Ministerul rus pentru Situații de Urgență, care arată locul unei explozii la o benzinărie din Groznîi, Cecenia, 12 octombrie 2024. Patru persoane au fost ucise în explozie. Sursa: Handout / AFP / Profimedia

Un incendiu uriaș izbucnit la o benzinărie din republica rusă Cecenia s-a soldat cu moartea a patru persoane, inclusiv doi copii, au anunțat sâmbătă serviciile de urgență, potrivit AFP și Reuters.

Autoritățile au publicat imagini cu zeci de pompieri stingând incendiul de la această benzinărie aproape complet distrusă, în care se pot vedea și mai multe mașini arse, în capitala Ceceniei, Groznîi.

„Din păcate, patru persoane au murit, dintre care doi copii”, a anunțat ministrul rus pentru situații de urgență.

Ministerul a adăugat că incendiul a fost stins.

Oficialii au precizat că benzinăria se află pe bulevardul Mohammad Ali din Groznîi, aproape de centrul capitalei cecene.

Autoritățile au mai transmis că a explodat un rezervor de combustibil, în urma incendiului alte cinci persoane fiind rănite.

Ramzan Kadîrov, liderul autoritar al Ceceniei, a afirmat, într-un mesaj publicat pe aplicația de mesagerie Telegram că a preluat situația sub controlul său personal.

El a susținut că cei responsabili pentru explozie vor fi aduși în fața justiției, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Imaginile video publicate pe rețelele de socializare arată o explozie puternică, cu flăcări în aer, plus o cisternă de combustibil cum se rostogolește.

În Caucazul de Nord al Rusiei au avut loc recent mai multe explozii, soldate cu victime, la benzinării.

Luna trecută, o explozie la o benzinărie din regiunea învecinată Daghestan a ucis 13 persoane. În august 2023, o explozie similară a ucis 35 de oameni în Daghestan și a rănit alți zeci.

INTERVIURILE HotNews.ro