Sari direct la conținut

Comisia juridică a dat aviz pozitiv în unanimitate pentru cererea DNA de ridicare a imunităţii lui Nelu Tătaru

HotNews.ro
Nelu Tataru, Foto: AGERPRES
Nelu Tataru, Foto: AGERPRES

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat luni, 14 octombrie, raport de admitere pe solicitarea DNA de ridicare a imunității parlamentare a deputatului PNL Nelu Tătaru, acuzat de luare de mită. În continuare, cererea de ridicare a imunităţii deputatului intră la vot în plen, tot astăzi.

UPDATE ora 13.19: Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat raport de încuviinţare a cererii DNA de percheziţie informatică şi domiciliară în cazul lui Nelu Tătaru, acuzat că a luat mită de la pacienți.

Decizia a fost luată în unanimitate, a precizat preşedintele Comisiei, Alina Tănăsescu.

„În unanimitate de voturi, membrii Comisiei juridice au dat un raport de încuviinţare a cererii de percheziţie informatică şi domiciliară a domnului deputat”, a precizat Tănăsescu (PSD), citată de Agerpres.

Raportul deputaţilor jurişti a fost depus la Biroul Permanent, care urmează să stabilească votul în plen, tot luni.

Înaintea deciziei privind ridicarea imunității sale parlamentare, Nelu Tătaru a continuat să nege acuzațiile că ar fi luat mită de la pacienții de la Spitalul din Huși, unde este chirurg, susținând că nu a pus mâna pe bani.

UPDATE ora 13.09: Deputaţii jurişti s-au reunit luni pentru a discuta solicitarea DNA de încuviinţare a percheziţiei informatice şi domiciliare în cazul lui Nelu Tătaru, acuzat de luare de mită.

Şedinţa are loc în prezenţa lui Nelu Tătaru şi a avocaţilor acestuia şi este condusă de deputata PSD Alina-Elena Tănăsescu, în urma demisiei social-democratei Laura Vicol, transmite Agerpres.

***

Știrea inițială: Conducerea Camerei Deputaţilor s-a reunit vineri, 11 octombrie, de la ora 14.15, în şedinţă online, la scurt timp după ce DNA a cerut încuviinţarea pentru percheziţii informatice şi domiciliare în cazul lui Nelu Tătaru. DNA îl acuză pe fostul ministru al Sănătății că a primit bani și bunuri de la 45 de pacienți de la spitalul din Huși, unde este medic chirurg.

Alina Gorghiu a trimis în cursul zilei de vineri preşedintelui Camerei Deputaţilor cererea de ridicare a imunităţii parlamentare a lui Nelu Tătatu.

Scrisoarea ministrei Justiţiei a fost trimisă Comisiei juridice, care are termen de depunere a raportului până astăzi, 14 octombrie, la ora 13.00.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că parlamentarii social-democraţi vor vota pentru ridicarea imunităţii în cazul deputatului PNL Nelu Tătaru.

„Vor vota pentru ridicarea imunității. Nu a mai fost nicio excepție de foarte mulți ani și cred că au înțeles că Parlamentul nu e pentru imunitate pentru fapte penale, ci pentru declarații politice. S-a încheiat acea epocă”, a declarat Ciolacu.

Tătaru, acuzat că a luat mită bani și alimente de la pacienți

Nelu Tătaru a fost pus sub urmărire penală, joia trecută, de procurorii DNA, într-un dosar în care este acuzat că a primit mită, în decurs de trei luni, sume de bani cuprinse între 100 şi 500 de lei, precum şi alimente de la 45 de persoane. Conform DNA, Tătaru primea mită atât pentru operații, cât și pentru eliberare de rețete.

Fostul ministru al Sănătății a declarat joi, la ieșirea de la DNA Iași, că este nevinovat și că nu a condiționat niciodată actul medical: „Eu consider că sunt nevinovat. Nu am condiționat niciodată actul medical”.

După acuzațiile DNA, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat că Nelu Tătaru a fost demis de la conducerea PNL Vaslui și va fi scos de pe lista partidului pentru alegerile parlamentare.

INTERVIURILE HotNews.ro