Sari direct la conținut

Nelu Tătaru, înaintea deciziei privind ridicarea imunității sale parlamentare: Nu am atins niciun ban / Am știut că sunt urmărit

HotNews.ro
Nelu Tătaru, înaintea deciziei privind ridicarea imunității sale parlamentare: Nu am atins niciun ban / Am știut că sunt urmărit
Deputatul Nelu Tătaru participă la ședința comisiei Juridice din Camera Deputaților în care se votează ridicarea imunității sale parlamentare, în București, 14 octombrie 2024. Foto: Inquam Photos / George Călin

Nelu Tătaru, aflat în Parlament alături de avocata sa, a continuat să nege acuzațiile că ar fi luat mită de la pacienții de la Spitalul din Huși, unde este chirurg, explicând că nu a atins niciodată bani, nici măcar pe cei din fotografiile apărute săptămâna trecută în spațiul public: „o să facem, împreună cu avocații mei, expertize la acele fotografii.”

Avocata sa a răspuns, luni, la întrebările jurnaliștilor, susținând că medicul nu „a pus mâna pe ei (n.r.: bani), de cinci ori a refuzat, a spus nu. Nu a ajuns niciun ban în posesia domnului Tătaru”.

Cât despre sutele de lei de pe biroul chirurgului, surprinse în fotografiile apărute săptămâna trecută în spațiul public, fostul ministru al Sănătății și avocata sa spun că Tătaru nu s-a atins de ei.

„Dacă există în cei peste 20.000 de pacienți pe care i-am internat, tratat, operat, consultat vreunul care să spună că dr. Tătaru a cerut sau a condiționat actul medical… (…) Recunoștința mea este zâmbetul lor, ca pot pleca pe picioarele lor acasă și zâmbetul pe care îl primesc inclusiv prin oraș”, a mai spus medicul.

Întrebat dacă va interveni în votul colegilor din Parlament, cu ocazia cererii de ridicare a imunității sale parlamentare, deputatul PNL acuzat de DNA de luare de mită a răspuns că „le recomand sa împiedice orice obstacol care sta în calea aflării adevărului”.

Fostul ministru al Sănătății a declarat jurnaliștilor că „avea informații” că este urmărit de către procurorii DNA. Avocata sa a spus, tot astăzi, că „rezultă și din dosar că este urmărit, că sunt colaboratori în spital. Au venit oameni și au spus ca în spital sunt oameni cu ochi albaștri”.

„Erau informații, cunoșteam. Simțeam, dar nu știam, nu-i vedeam. Vreau doar adevărul. Am știut că sunt urmărit de când au apărut discuțiile despre dosarele din pandemie”, a declarat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru a fost pus sub urmărire penală, joia trecută, de procurorii DNA, într-un dosar în care este acuzat că a primit mită, în decurs de trei luni, sume de bani cuprinse între 100 şi 500 de lei, precum şi alimente de la 45 de persoane. Conform DNA, Tătaru primea mită atât pentru operații, cât și pentru eliberare de rețete.

Fostul ministru al Sănătății a declarat, la ieșirea de la DNA Iași, că este nevinovat și că nu a condiționat niciodată actul medical: „Eu consider că sunt nevinovat. Nu am condiționat niciodată actul medical”.

Ridicarea imunității lui Tătaru, votată luni în Parlament

Conducerea Camerei Deputaţilor s-a reunit vineri, de la ora 14.15, în şedinţă online, după ce DNA a cerut încuviinţarea pentru percheziţii informatice şi domiciliare în cazul lui Nelu Tătaru.

Alina Gorghiu a trimis în cursul zilei de vineri preşedintelui Camerei Deputaţilor cererea de ridicare a imunităţii parlamentare a lui Nelu Tătatu.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor urmează să dea astăzi raport pe solicitarea ministrei Justiţiei. Scrisoarea ministrei Justiţiei a fost trimisă Comisiei juridice, care are termen de depunere a raportului până astăzi, 14 octombrie, la ora 13.00.

INTERVIURILE HotNews.ro