Sari direct la conținut

Nicușor Dan, schimb de replici cu Poliția în scandalul cu Băluță: „Nu a fost în stare să ia nicio decizie” / „Nu avem atribuții de a muta gardurile”

HotNews.ro
Nicușor Dan, schimb de replici cu Poliția în scandalul cu Băluță: „Nu a fost în stare să ia nicio decizie” / „Nu avem atribuții de a muta gardurile”

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, care a mers la Poliție după ce a fost împiedicat să demoleze gardurile puse de Primăria Sectorului 4 la șantierul de lucrări la Planșeul Unirii, a acuzat Poliția că „nu a fost în stare să ia nicio decizie”. În replică, Poliția i-a transmis primarului că nu are atribuții de a ,,muta gardurile”.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat luni dimineață că au început lucrările de refacere a Planșeului Unirii, în baza unei autorizații emise în regim de urgență de Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a mers cu Poliția Locală pentru a da jos gardurile „amplasate ilegal”, însă a fost împiedicat de angajații primăriei de sector.

Primarul Capitalei a mers apoi la Poliție, unde a prezentat documente, alături de reprezentanții Primăriei Sector 4, în încercarea de a demonstra că lucrările începute de Daniel Băluță la Planșeul Unirii sunt ilegale, pentru că terenul aparține Municipalității.

Nicușor Dan: „Poliția a mai închis un dosar cu sină și plecăm acasă”


La plecarea de la Poliție, primarul Capitalei a anunțat că nu s-a ajuns la nicio concluzie.

„Am stat degeaba la poliție, crezând că am venit să rezolv o situație. Fiecare parte, noi si Primăria Sector 4, am venit cu documente și Poliția Națională nu a fost în stare să ia nicio decizie. Ne-a multumimt, a mai închis un dosar cu sină și plecăm acasă”, a afirmat Nicușor Dan.

Întrebat ce se va întâmpla cu lucrările, el a răspuns: „Sunt niște oameni care acționează ilegal pe un teren al primăriei și trebuie să plece. Cum o să plece, o să decidem”.

Primarul Capitalei a mai spus că, „foarte probabil”, va depune plângeri penale.

Poliția Capitalei spune că nu are atribuții de a decide „cine este proprietar”


Poliția Capitalei a reacționat printr-un comunicat de presă în care spune că la sediul Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi s-au prezentat atât primarul general, împreună cu doi reprezentanți ai Primăriei Generale, cât și un reprezentant al Primăriei Sectorului 4, care au depus documente cu privire la litigiul privind Planșeul Unirii, însă au refuzat să depună vreo sesizare cu privire la săvârșirea vreunei infracțiuni.

„Menționăm faptul că Poliția Capitalei nu are atribuții de a ,,muta gardurile”, ori de a decide “cine este proprietar” așa cum a solicitat verbal Primarul General al Capitalei. Precizăm faptul că ambele părți implicate au depus prin reprezentanți înscrisuri, care urmează a fi analizate în condițiile legii, iar raportat la particularitățile cauzei prezente, instituția abilitată în a decide titlul de proprietate este instanța civilă. Polițiștii continuă verificările, cu respectarea cadrului legal incident, pentru clarificarea situației”, a transmis Poliția.

INTERVIURILE HotNews.ro