Sari direct la conținut

VIDEO Cei trei fraţi dispăruţi din Hunedoara și mai apoi găsiți în Serbia au fost aduși în țară, împreună cu tatăl lor

HotNews.ro
Mașină de poliție, Foto: © Vlad Ispas | Dreamstime.com
Mașină de poliție, Foto: © Vlad Ispas | Dreamstime.com

Cei trei fraţi dispăruți în timp ce se aflau sub supravegherea bonei, din satul Sântandrei, judeţul Hunedoara, și depistați joi în Serbia, au fost aduși în România, vineri dimineață, 18 octombrie, împreună cu tatăl lor, care avea ordin de protecţie care îi interzice să se apropie de ei, transmite News.ro.

UPDATE ora 09.58: IPJ Hunedoara anunță că cei trei copii, precum şi tatăl acestora, au fost preluaţi de o echipă mixtă, formată din poliţişti şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara, de la punctul de trecere a frontierei România-Serbia Porţile de Fier 1. 

Bărbatul de 54 de ani a fost condus la sediul IPJ Hunedoara, acesta fiind cercetat pentru nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorilor, inducerea în eroare a organelor judiciare şi participaţie improprie la trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

„Faţă de cei 3 minori urmează a fi instituită măsura specială a plasamentului în regim de urgenţă, în cadrul unei unităţi din subordinea DGASPC Hunedoara”, au precizat polițiștii.

***

Știrea inițială: Poliţiştii sârbi i-au predat pe cei trei fraţi şi pe tatăl acestora polițiștilor români, la Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, judeţul Mehedinţi, în jurul orei 5.30.

Cei trei copii şi tatăl lor au fost duși în maşini separate în judeţul Hunedoara, unde autorităţile vor încerca să lămurească cum au fost trecuţi copiii frontiera de stat şi cum au ajuns în Serbia.

Marţian Antonio Adrian, Marţian Rania Adriana şi Marţian Raisa Antonia au fost depistați, joi, de autorităţi în oraşul Nis din Serbia, alături de tatăl lor, omul de afaceri Adrian Marțian, care avea ordin de protecţie emis pe numele său şi nu avea voie să se apropie de copii.

Anterior, marți, cei trei fraţi au apărut într-o filmare, în care aceştia s-au adresat mamei lor. Ei spuneau că sunt bine, dar că nu vor să meargă la mama lor, ci la tată.

Ulterior, în spațiul public a apărut o nouă filmare cu cei trei fraţi, de data aceasta alături de tatăl lor, în care spuneau că au fost plimbaţi dintr-un loc în altul de persoane care vorbeau „altă limbă” şi că au ajuns „la o mare”.

Părinții celor trei copii, în conflict

Cei trei copii, cu vârste de 11, 9 şi 7 ani, erau supravegheaţi de o bonă când au fost daţi dispăruţi, luni, din satul Sântandrei, judeţul Hunedoara. 

Potrivit presei locale, părinţii celor trei copii, Adrian şi Roxana Marţian, sunt în conflict de mai mult timp, principala dispută fiind custodia lor.

Cei trei fraţi fuseseră încredinţaţi de instanţă mamei, în condiţiile în care ambii părinţi au deschis mai multe procese pentru a primi custodia copiilor, în timp ce împotriva tatălui a fost emis un ordin de protecţie prin care este obligat să păstreze o distanţă de 100 de metri faţă de copii şi de mama lor. Cu toate acestea, el şi-a montat o rulotă în apropierea locuinţei copiilor săi, pentru a fi aproape de aceştia.

Autoritatea pentru Protecţia Drepturilor Copilului a precizat că situaţia celor trei fraţi daţi dispăruţi în judeţul Hunedoara se afla în atenţia DGASPC, ultima vizită a reprezentanţilor instituţiei având loc cu trei zile înainte de dispariţie.

INTERVIURILE HotNews.ro