Sari direct la conținut

HBO a anunțat când apare serialul „Dune”, un prolog pentru filmele apărute recent în cinematografe

HotNews.ro
HBO a anunțat când apare serialul „Dune”, un prolog pentru filmele apărute recent în cinematografe
O secvență din trailerul serialului „Dune - Prophecy”, FOTO: Captură YouTube / Max

Serialul „Dune: Prophecy” (Profeția), unul care țintește să repete în streaming succesul uriaș de care s-au bucurat filmele „Dune” ale regizorului Denis Villeneuve în cinematografe, urmează să aibă premiera peste exact o lună.

„Producția, care are șase episoade captivante, își va face debutul pe platforma Max în data de 18 noiembrie, iar un nou episod va fi lansat în fiecare săptămână”, a anunțat vineri Warner Bros. Discovery România.

După cum HotNews.ro nota încă din luna mai, când a fost anunțat că serialul urmează să fie lansat toamna aceasta, povestea sa se bazează pe cartea Sisterhood of Dune scrisă de Brian Herbert, fiul lui Frank Herbert, și Kevin J. Anderson. Cei doi au scris împreună mai multe cărți care au extins universul sci-fi creat de Frank Herbert. 

„Cu acțiunea plasată cu 10.000 de ani înaintea ascensiunii lui Paul Atreides, Dune: Profeția spune povestea fascinantă a surorilor Harkonnen în lupta lor împotriva forțelor care amenință viitorul umanității. În această călătorie epică, ele pun bazele legendarei secte Bene Gesserit”, notează comunicatul publicat vineri de Warner Bros. Discovery, gigantul american al divertismentului care deține televiziunea HBO.

Serialul este produs de HBO în parteneriat cu Legendary Television, Legendary producând, de asemenea, cele două filme Dune ale regizorului canadian Denis Villeneuve. Primul film Dune în regia lui Villeneuve, apărut în 2021, a obținut încasări totale de peste 400 de milioane de dolari și 6 premii Oscar la gala de anul următor, inclusiv cele pentru cea mai bună imagine, cel mai bun sunet, cel mai bun montaj și cea mai bună coloană sonoră.

Dune: Part Two, apărut în sălile de cinema în primăvara acestui an, a fost chiar mai apreciat de unii critici decât predecesorul său și a vândut bilete în valoare de peste 700 de milioane de dolari.

După filmele „Dune”, apare și un serial „Dune”

Warner Bros. Discovery și HBO își pun cu siguranță speranțele că succesul filmelor lui Villeneuve, ambele disponibile acum în streaming pe Max, îi va atrage pe spectatori și la serial.

Actorii aleși pentru Dune: Prophecy sunt Emily Watson, Olivia Williams, Travis Fimmel, Jodhi May, Mark Strong, Sarah-Sofie Boussnina, Josh Heuston, Chloe Lea, Jade Anouka, Faoileann Cunningham, Edward Davis, Aoife Hinds, Chris Mason, Shalom Brune-Franklin, Camilla Beeput, Jihae, Tabu, Charithra Chandran, Jessica Barden, Emma Canning și Yerin Ha. 

La fel ca în cazul filmelor Dune, o bună parte a filmărilor au avut loc în Ungaria, dar de data aceasta sub supravegherea scenaristei și producătoarei americane Alison Schapker. Aceasta, cunoscută pentru munca sa la seriale ca Westworld, Altered Carbon, Fringe sau Brothers & Sisters, a fost „showrunner”-ul și unul dintre producătorii executivi ai Dune: Prophecy. Un alt producător executiv este tocmai Brian Herbert, pe a cărui carte se bazează serialul.

Cineasta germano-americană Anna Foerster, cunoscută pentru colaborarea ei îndelungată cu regizorul Roland Emmerich pentru filmele sale, a regizat mai multe episoade ale serialului, inclusiv primul.

Cu ocazia anunțului de vineri, HBO a lansat și un nou trailer pentru serial:

INTERVIURILE HotNews.ro