Sari direct la conținut

Elena Lasconi, despre eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa prezidențială: „Sunt uimită că nu am avut oameni în stradă”

HotNews.ro
Elena Lasconi, despre eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa prezidențială: „Sunt uimită că nu am avut oameni în stradă”
Elena Lasconi Inquam Photos / Octav Ganea

Elena Lasconi, candidat USR la alegerile prezidenţiale, s-a arătat surprinsă că decizia CCR de eliminare a Dianei Şoşoacă din cursa prezidenţială nu a generat proteste de stradă. Elena Lasconi acuză faptul că democraţia ”a fost călcată în picioare”, iar judecătorii CCR au creat un precedent extrem de periculos, transmite News.ro.

Elena Lasconi, preşedinte USR, a fost întrebată, în emisiunea Insider politic difuzată sâmbătă la Prima TV, de ce i-a luat apărarea Dianei Şoşoacă, în condiţiile în care USR a criticat-o adesea pentru comportamentul din Parlament. 

”Eu nu i-am luat apărarea Dianei Şoşoacă, eu am luat apărarea democraţiei, pentru că democraţia a fost călcată în picioare şi eu sunt uimită că nu am avut oameni în stradă. Sunt uimită că nu s-a întâmplat asta. Aici nu era vorba despre doamna Diana Şoşoacă, era vorba despre a lua dreptul cuiva să candideze. Dacă e cineva care să amendeze un candidat, acela este poporul, prin vot. Nu Curtea Constituţională. Au creat un precedent absolut incredibil şi foarte periculos, extrem de periculos”, a spus Elena Lasconi la Prima TV. 

Candidatura Dianei Şoşoacă, preşedintele S.O.S România, pentru alegerile prezidenţiale a fost respinsă de CCR pe motiv că încalcă unele condiţii de eligibilitate, cu referire la ”valorile democraţiei, la statul de drept, la respectarea Constituţiei corelate cu garanţia politico-militară a acestora, respectiv apartenenţa României la UE şi NATO”.

Ulterior, Diana Şoşoacă şi-a depus candidatura la alegerile parlamentare, unde va deschide lista SOS România la Senat în Bucureşti. 

”Dacă cineva credea, mai ales din sistemul acesta sau din serviciile secrete secrete care au acţionat, sau interne, că eu mă voi lăsa, s-a înşelat amarnic, pentru că astăzi a fost şah-mat. Indiferent ce soluţie ar adopta sistemul, îşi arată incompetenţa, incultura juridică, căderea statului de drept în România şi neconstituţionalitatea CCR”, a spus Diana Şoşoacă.

INTERVIURILE HotNews.ro