Sari direct la conținut

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, primii în intențiile de vot într-un sondaj Insomar-Avangarde. Care este situația la parlamentare

HotNews.ro
Marcel Ciolacu si Nicolae Ciuca, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu si Nicolae Ciuca, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, sunt principalii favoriți pentru a ajunge în turul doi al alegerilor parlamentare, potrivit unui sondaj publicat marți de Insomar – Avangarde. Rezultatele sunt considerabil diferite față de un sondaj Verifield, la comanda USR, publicat în urmă cu o săptămână, în care Nicolae Ciucă era abia al șaselea în intenția de vot.

Potrivit sondajului realizat de Insomar – Avangarde, citat de news.ro, pe primul loc în intențiile de vot se situează Marcel Ciolacu (28%), urmat de Nicolae Ciucă (19%) și George Simion (16%).

Următorii în intențiile de vot sunt Elena Lasconi (13%), Mircea Geoană (11%), Cristian Diaconescu (5%) și Kelemen Hunor (4%).

Mai mult de o treime dintre români nu ştiu cu cine vor vota la alegerile prezidenţiale din 24 noiembrie, iar aproape două treimi declară cu certitudine că vor merge la vot. 

PSD, pe primul loc la parlamentare

În privința intențiilor de vot pentru 1 decembrie, cei mai mulţi dintre cei chestionaţi au indicat PSD (31%), urmat de PNL (22%), AUR (16%), USR (14%), SOS România (5%), UDMR (5%), România în Acţiune (care susţine candidatura lui Geoană) – 3%.

Sondajul, care este autofinanţat, a fost realizat în perioada 10 – 20 octombrie, pe un eşantion de 1.190 de subiecţi, prin metoda ”face-to-face” – teren, la domiciliul respondenţilor. Eroarea maximă de eşantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3,1%.

Diferențe majore față de un sondaj comandat de USR

Sondaj realizat de Verifield, la comanda USR, publicat pe 14 octombrie, indica următoarele procente pentru principalii candidați: Marcel Ciolacu – 23,4%, George Simion – 19,8%, Mircea Geoană – 17,2%, Elena Lasconi – 17,1, Cristian Diaconescu – 7,6%, Nicolae Ciucă – 6,2%, Kelemen Hunor – 3,8%.

Pentru alegerile parlamentare, sondajului Verifield indica următorul clasament: PSD – 28,2%,urmat de AUR – 22,7%, USR – 19,5%, PNL – 12,6%, SOS România – 5,3%, UDMR – 4,2%.

INTERVIURILE HotNews.ro