Sari direct la conținut

VIRAL Un aeroport internațional a pus o limită de timp pentru îmbrățișări: „Dacă aveți nevoie de mai mult, o puteți face în parcare”

HotNews.ro
VIRAL Un aeroport internațional a pus o limită de timp pentru îmbrățișări: „Dacă aveți nevoie de mai mult, o puteți face în parcare”
Indicator de pe aeroportul internațional Dunedin din Noua Zeelandă. Foto: Sarah Soper / AP / Profimedia

Cât ar trebui să dureze o îmbrățișare? Un aeroport din Noua Zeelandă a impus recent o limită de timp de trei minute pentru despărțirile de cei dragi, anunțul devenind viral pe rețelele de socializare, notează France Presse.

Oficialii Aeroportului Internațional Dunedin, din sudul țării, au spus că au fost surprinși de reacția virală la noua lor regulă, care se aplică zonei de coborâre din luna septembrie.

„Am instalat noi semne, inclusiv semnul `Timpul maxim de îmbrățișare 3 minute`”, a declarat directorul general al aeroportului, Daniel De Bono.

„Este un mod inedit de a reaminti oamenilor că zona de coborâre este destinată despărțirilor rapide”, a adăugat el.

„Și nu vă faceți griji, o îmbrățișare de doar 20 de secunde este suficientă pentru a furniza oxitocină și serotonină, hormonii care produc starea de bine, așa că trei minute sunt suficiente pentru a vă lua rămas bun și a vă lua doza de fericire”, a explicat De Bono.

Persoanele care doresc să îmbrățișeze pentru mai mult timp o pot face în parcare, unde parcarea este gratuită timp de 15 minute, a adăugat Daniel De Bono.

Măsura a atras atenția presei, în special din străinătate, și reacții mixte în mediul online.

„Sunt încântat că nu există un timp minim de îmbrățișare. Un „ne vedem în curând” este suficient”, a comentat un utilizator pe pagina de Facebook a aeroportului.

„O poliție a îmbrățișărilor! Asta e foarte ciudat! Se știe că îmbrățișările au multe beneficii, ca să nu mai vorbim de beneficiile pentru sănătatea mintală”, a scris un alt utilizator.

După răspândirea virală pe rețelele de socializare a informației privind limita de timp, pagina de Facebook a aeroportului a postat o imagine cu Daniel De Bono îmbrățișându-se cu directoarea pentru dezvoltare a aeroportului, Megan Crawford, lângă indicatorul pentru pasageri.

INTERVIURILE HotNews.ro