Sari direct la conținut

Colegiul Medicilor are un nou președinte. Cine este Cătălina Poiană

HotNews.ro
Catalina Poiana, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Catalina Poiana, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cătălina Poiană, medic endocrinolog care a condus, până acum, Colegiul Medicilor din București, este noul președinte al Colegiului Medicilor din România. Cătălina Poiană a fost aleasă pentru un mandat de 4 ani, anunță CMR, într-un comunicat. Noua conducere a Colegiului Medicilor a fost validată astăzi.

Cătălina Poiană este medic primar endocrinolog la Institutul Național de Endocrinologie „C.I. Parhon” din București și fost președinte al Colegiului Medicilor din Capitală. Ea îl înlocuiește la conducerea Colegiului Medicilor din România pe Daniel Coriu, care a condus CMR în ultimii 4 ani.

Din noua structură a Biroului Executiv al Colegiului Medicilor din România mai fac parte:

  • Conf. univ. dr. Carmen Pantiș, vicepreședinte al Biroului Executiv al CMR, coordonator al Departamentului de Jurisdicție Profesională.
  • Dr. Mirela-Liliana Oniceanu, vicepreședinte al Biroului Executiv al CMR, coordonator al Departamentului economico-social.
  • Dr. Călin Bumbuluț, vicepreședinte al Biroului Executiv al CMR, coordonator al Departamentului Profesional-Științific și Învățământ.
  • Șef lucr. dr. Gheorghe Gindrovel Dumitra – Secretar general al Biroului Executiv al CMR, coordonator al Departamentelor Avizări și Administrativ și Financiar.

„Avem responsabilitatea de a reprezenta cu onoare colegii medici și de a apăra cu demnitate și fermitate profesia medicală. Ne așteaptă un drum ce nu o să fie ușor, un drum în care trebuie să avem obiective comune, proiecte cuantificabile, prin care să obținem implementarea unor măsuri care să îmbunătățească activitatea medicilor și să dezvolte profesia medicală în România. Trebuie să consolidăm și să dezvoltăm rolul Colegiului în relația cu autoritățile, vocea medicului trebuie să fie consultată și ascultată pe probleme ce țin de profesia medicală. Respectul pentru medici, respectul pentru pacienți trebuie să reprezinte o direcție pe care să o atingem de ambele părți. Medicul trebuie să se bucure de respectul comunității ca urmare a activității pe care o desfășoară. România are nevoie de medici bine pregătiți, de medici performanți si empatici, de medici care să contribuie la un efort comun pentru dezvoltarea sistemului medical românesc”, a declarat prof. univ. dr. Cătălina Poiană, noul președinte al Colegiului Medicilor din România, citată într-un comunicat al CMR.

Printre obiectivele din Planul de Management al Cătălinei Poiană se regăsesc:

  • Modernizarea și digitalizarea Colegiului Medicilor din România
  • Îmbunătățirea serviciilor oferite membrilor și sprijinirea colegiilor teritoriale, cu respectarea autonomiei fiecărui colegiu
  • Reprezentarea activă a intereselor medicilor în raport cu autoritățile și instituțiile de sănătate
  • Îmbunătățirea percepției medicului în societate
  • Continuarea reformării instituționale a CMR.
INTERVIURILE HotNews.ro