Sari direct la conținut

Ursula von der Leyen a anulat o întâlnire cu premierul Serbiei, după ce oficialul s-a întâlnit cu un ministru rus

HotNews.ro
Ursula von der Leyen a anulat o întâlnire cu premierul Serbiei, după ce oficialul s-a întâlnit cu un ministru rus
Ursula von der Leyen. FOTO: Šulová Kateřina / ČTK / Profimedia

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a refuzat, vineri, să se întâlnească la Belgrad cu premierul Serbiei, Milos Vucevic, după ce acesta s-a văzut cu ministrul economiei din Rusia, potrivit AFP, citată de Agerpres. 

Înainte de a lua cina cu președintele Serbiei, Ursula von der Leyen trebuia să aibă o întâlnire cu premierul Aleksandar Vucevic. Evenimentul a fost, însă, anulat în ultimul moment, pentru că şeful Guvernului tocmai discutase cu ministrul rus, Maksim Resetnikov, aflat şi el în vizită la Belgrad.

„Am anulat întâlnirea cu premierul în urma întrevederii acestuia cu ministrul economiei al Federaţiei Ruse”, a spus ambasadorul Uniunii Europene în Serbia, Emanuele Giaufret.

El a adăugat că „există informaţii cu privire la intenţia Serbiei de a-şi consolida relaţiile economice cu Federaţia Rusă. Având în vedere acest lucru, preşedinta Comisiei a considerat că nu există niciun motiv pentru a organiza întâlnirea cu premierul”.

Informațiile despre întâlnirea lui Vucevic şi Resetnikov au fost făcute publice într-un comunicat al Guvernului sârb, care a fost șters ulterior.

Ursula von der Leyen a declarat că vizita ei în Serbia este un semn foarte clar al încrederii sale că viitorul Serbiei se află în Uniunea Europeană, în cadrul căreia ţara îşi va exercita toate drepturile în calitate de membru.

Vicepremierul sârb a spus că ar vrea ca țara lui să intre în BRICS

Vicepremierul Aleksandar Vulin a declarat, joi, la summitul BRICS de la Kazan, că ar vrea ca Serbia să fie primită în organizația internațională.

„Serbia speră că va fi un loc pentru ea în grupul BRICS, deoarece este vorba de o organizaţie care oferă libertate fără a cere schimbări de sistem sau aderarea la sancţiuni”, a spus Aleksandar Vulin. 

El a continuat spunând că „în BRICS ne simţim ca între prieteni. Pentru prima dată avem libertatea de a alege. Asta este foarte important pentru Serbia”.

INTERVIURILE HotNews.ro