Sari direct la conținut

Zeci de răniţi după ce un camion a intrat într-o staţie de autobuz, în Israel. Șoferul, „împușcat de civili”

HotNews.ro
Zeci de răniţi după ce un camion a intrat într-o staţie de autobuz, în Israel. Șoferul, „împușcat de civili”
Poliția israeliană inspectează camionul care a intrat într-o stație de autobuz la nord ce Tel Aviv, rănind zeci de persoane la 27 octombrie 2024. Sursă foto: Jack GUEZ / AFP / Profimedia

Zeci de persoane au fost rănite duminică după ce un camion a intrat într-o staţie de autobuz în centrul Israelului, au anunţat autoritățile, relatează AFP, Reuters și Agerpres.

Cel puţin 24 de persoane au fost rănite, conform AFP. Potrivit poliţiei, şoferul camionului a fost neutralizat”.

„Primele elemente ale anchetei indică faptul că un autobuz s-a oprit la o staţie pentru a lăsa pasageri. Un camion a lovit atunci autobuzul şi pasagerii”, a precizat poliţia într-un comunicat.

„Civili de la faţa locului l-au împuşcat pe şofer şi l-au neutralizat”, a adăugat poliţia.

Israelul organizează duminică ceremonii pentru prima comemorare ebraică a datei de 7 octombrie 2023, ziua atacului fără precedent al Hamas pe teritoriul israelian, care a declanşat războiul în desfăşurare din Fâşia Gaza.

„La ora 10:08 (08:08 GMT), am primit informaţii (…) despre un camion care a lovit staţie de autobuz de pe bulevardul Aharon Yariv din Ramat Hasharon (oraş la nord de Tel Aviv – n.r.). Serviciile de salvare tratează în prezent zeci de victime la faţa locului”, dintre care cel puţin patru au răni grave, a transmis într-un comunicat Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii.

Conform poliţiei, circumstanţele în care s-a produs incidentul sunt în curs de investigare. Poliţia a confirmat de asemenea că există numeroşi răniţi.

Conform presei israeliene, citată de dpa, camionul a intrat într-un grup de oameni care aştepta într-o staţie de autobuz, iar circa 40 de persoane au fost rănite.

Site-ul de ştiri ynet a relatat că a fost deschisă o investigaţie pentru un posibil atac.

INTERVIURILE HotNews.ro