Sari direct la conținut

Un procuror repus în funcție prin decizia instanței primește 620.000 de euro după ce Guvernul a umblat la Fondul de rezervă. Luna trecută, alt procuror a luat 1,4 milioane de euro

HotNews.ro
Sigla DIICOT, Foto: AGERPRES
Sigla DIICOT, Foto: AGERPRES

Guvernul a aprobat joi alocarea din Fondul de rezervă a sumei de peste 3,13 milioane lei (peste 620.000 de euro) pentru plata salariilor restante ale unui procuror repus în funcție de Parchetul Tribunalului Suceava, după suspendarea activității acestuia în perioada 30 iunie 2014-25 aprilie 2023. Luna trecută, Guvernul a scos 1,4 milioane de euro pentru plata salariilor restante ale unui procuror repus în funcție la DIICOT.

Bugetul Ministerului Public a fost suplimentat cu suma de 3,136 milioane lei (actualizată cu dobândă) pentru achitarea drepturilor salariale restante pentru un procuror repus în funcții de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, după suspendarea activității, în perioada 30.06.2014-25.04.2023, potrivit unei hotărâri aprobate joi de Guvern.

Banii se vor aloca din Fondul de rezervă, din bugetul de stat pe anul 2024.

Luna trecută, Guvernul a scos 1,4 milioane de euro pentru plata salariilor unui procuror de la DIICOT

Decizia de astăzi nu este singulară. Guvernul a alocat o sumă mult mai mare din Fondul de rezervă, în data de 21 noiembrie, tot către Ministerul Public.

Mai exact, Ministerul Public a primit atunci suma de 8,4 milioane de lei, din care suma de 7 milioane de lei (n.a 1,4 milioane de euro) pentru plata drepturilor salariale cuvenite unui procuror repus în funcție la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) după suspendarea activității, calculate pentru perioada iulie 2014-aprilie 2024, actualizate cu inflație și dobândă.

1,6 miliarde de lei din Fondul de rezervă se vor duce la Ministerul Justiției, Ministerul Public, CSM și Înalta Curte

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie, mai multe acte prin care bugetele mai multor instituții vor fi suplimentate cu bani din Fondul de rezervă, după cum a informat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Executivului, potrivit Agerpres.

Bugetele Ministerului Justiţiei, Ministerului Public, Consiliului Superior al Magistraturii şi al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au fost suplimentate pentru achitarea drepturilor salariale restante stabilite prin hotărâri judecătoreşti, precum şi pentru plata serviciilor de interpretariat şi traduceri, a onorariilor experţilor, pentru prestări servicii de întreţinere şi funcţionare, precum şi pentru acoperirea cheltuielilor curente în cuantum total de aproximativ 1,6 miliarde de lei.

Bugetul Ministerului Educaţiei a fost suplimentat cu 30 de milioane de lei pentru finanţarea proiectelor de modernizare şi digitalizare a infrastructurii universitare şi educaţionale, în special pentru pregătirea profesiilor digitale ale viitorului şi pentru echiparea laboratoarelor şi atelierelor din învăţământul profesional şi tehnic. Este vorba despre un proiect finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Ministerul Agriculturii a primit o suplimentare de 122 milioane lei pentru reabilitarea infrastructurii de îmbunătăţiri funciare şi pentru reîntregirea Fondului European de Pescuit, pentru susţinerea activităţilor specifice din sectorul piscicol.

„Bugetul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene a fost suplimentat cu suma de 350 de milioane de lei, din care 150 de milioane de lei vor fi alocaţi pentru rambursarea cererilor depuse de beneficiarii Programului Operaţional Regional 2014-2020, iar restul de 200 de milioane de lei pentru cererile de rambursare ale Programului Dezvoltare Durabilă 2021-2027, asigurând astfel respectarea calendarului de închidere a celor două programe operaţionale”, a declarat Mihai Constantin.

„Bugetul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale a fost suplimentat cu suma de 30 de milioane de lei pentru a asigura finalizarea obiectivelor stabilite pe anul în curs de către Casa Naţională de Pensii Publice, precum şi pentru acoperirea integrală a plăţilor pentru toate categoriile de cheltuieli implicate”, a menţionat acesta.

INTERVIURILE HotNews.ro