Sari direct la conținut

DOCUMENT Vlad Voiculescu intenționa să publice date privind toate achizițiile și cheltuielile din sănătate, după modelul transparentizării datelor privind vaccinarea și testarea pentru COVID

HotNews.ro
Spital din Romania, Foto: AGERPRES
Spital din Romania, Foto: AGERPRES

Transparentizarea tuturor achizițiilor și cheltuielilor din sănătate este unul dintre proiectele pe care Vlad Voiculescu le-a început în mandatul său de ministru al Sănătății. „Asta o să ne asigure că nu se mai fură atât de mult din sănătate”, a afirmat vineri fostul ministru al Sănătății, în prima conferință de presă ținută după plecarea de la minister.

„Având în vedere prevederile protocolului de colaborare Ministerul Sănătății – Autoritatea pentru Digitalizarea României, vă rugăm să ne sprijiniți prin transcrierea săptămânală a datelor cu privire la achizițiile publice derulate în sistemul de sănătate, cu scopul transparentizării pe pagina data.gov.ro”, se arată într-o adresă semnată de Vlad Voiculescu pe data de 31 martie și adresată președintelui Autorității pentru Digitalizarea României, document obținut de HotNews.ro.

„Ăsta este unul dintre proiectele pe care le-am pornit: transparentizarea tuturor achizițiilor și a tuturor cheltuielilor din sănătate. Asta o să ne asigure că nu se mai fură atât de mult din sănătate”, a afirmat vineri dimineață Vlad Voiculescu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro