Sari direct la conținut

De ce au rămas deschise after-school-urile? Răspunsul lui Ludovic Orban

HotNews.ro
Gradinita Luminita inainte 2, Foto: Hotnews
Gradinita Luminita inainte 2, Foto: Hotnews

After-school-urile au respectat măsurile sanitare și nu au avut cazuri de COVID-19 și, în plus, sunt un ajutor pentru părinți, afirmă premierul Ludovic Orban. El a fost întrebat de ce şcolile au fost închise, iar after-school-urile rămân deschise şi dacă există un risc de infectare mai mic la after-school.

  • “Am tratat after-school-urile şi creşele în mod distinct şi din cauza faptului că ele, practic, nu sunt în zona de coordonare a Ministerului Educaţiei, creşele ţin de autorităţi locale, iar after-school-urile oarecum la fel. În ceea ce priveşte after-school-urile, ştiţi că am permis funcţionarea tipurilor de after-school încă din perioada vacanţei şcolare. Din informaţiile pe care le avem, au fost respectate măsurile şi nu au fost cazuri în zona after-school-urilor. Nu au fost cazuri, cel puţin pe analizele pe care le-am primit, ceea ce înseamnă că au respectat regulile”, a afirmat, miercuri, Ludovic Orban.

El a spus că mulţi părinţi sunt ajutaţi de aceste after-school-uri şi atât timp cât ele nu au generat infecţii suplimentare, nu s-a considerat necesară închiderea lor.

  • “Sunt mulţi părinţi care efectiv sunt ajutaţi de aceste after-school-uri ca să poată să îşi desfăşoare activitatea profesională şi atât timp cât ele nu au generat infecţii suplimentare, nu am considerat că este necesar. Ele nici nu au fost incluse în hotărârea de Guvern şi în ordinul comun al ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii”, a adăugat Orban.

Școlile din Capitală au trecut de marți în scenariul roșu – cursuri exclusiv online, în timp ce autoritățile au decis că creșele și after-school-urile rămân deschise.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro