Sari direct la conținut

Ministerul Educaţiei anunță că va da rechizite şi echipament pentru sport pentru toţi elevii

HotNews.ro
Cautarile online dupa rechizite, in crestere, Foto: Shutterstock
Cautarile online dupa rechizite, in crestere, Foto: Shutterstock

Toţi elevii din România vor primi rechizite în întreg anul şcolar 2019-2020. Ministerul Educaţiei alocă 600 de milioane din buget pentru rechizite şi cărţi şcolare, dar şi pentru echipamente sportive, a declarat Ecaterina Andronescu într-o conferinţă de presă. Rechizitele vor fi achiziţionate în urma unei licitaţii publice.

„Trebuie să ajungă odată cu debutul anului şcolar. Trebuie să promulge domnul preşedinte bugetul. Pentru elevii din învăţământul obligatoriu şi pentru cei cu probleme sociale. Sigur vom cuprinde şi elevii de liceu care au probleme sociale. Tot ce trebuie fiecărei clase de la începutul anului şcolar până la finalizarea lui. Nu este prima dată când se derulează un asemenea proiect. Un proiect de rechizite şcolare pentru un număr de aproximativ 1,1 -1,2 milioane s-a mai derulat începând cu anul 2001”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Elevii din clasele gimnaziale vor primi manualele de limba română şi matematică de tot, adică le vor putea păstra în vederea pregătirii pentru evaluarea naţională de la sfârşitul clasei a VIII-a. Elevii de la liceu vor primi pentru acasă toate manualele de la disciplinele pentru care vor da examen la bacalaureat.

Sumele pentru rechizite, cărţi şi echipament pentru sport au fost prevăzute în bugetul educaţiei, care are o valoare totală de 39 de miliarde de lei.

Din această sumă, 30,98% va fi cheltuită pentru salariile profesorilor. Universităţile vor primi 41, 49% din buget.

Ministerul Educaţiei va aloca peste 2 miliarde de lei pentru proiectul România digitală, prin care toate şcolile vor primi table inteligente şi tablete pentru toţi elevii.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro