Sari direct la conținut

​​VIDEO Sari şi învaţă – noua metodă de predare în şcolile din Danemarca. "Noi încercăm să vorbim pe limba lor, adică prin joc"

HotNews.ro
Active Floor, Foto: Hotnews
Active Floor, Foto: Hotnews

Cum ar fi ca elevii să sară într-un picior şi în acelaşi timp să facă o lecţie la matematică sau la engleză? Se întâmplă în mai multe din şcolile din Danemarca, unde mişcarea este o parte importantă din programa şcolară. Pentru că elevii stăteau multe ore în bancă, Ministerul Educaţiei din Danemarca a introdus mişcarea ca parte obligatorie a programului elevilor. Ca urmare, în multe dintre şcolile daneze elevii învaţă sărind la propriu pe podea. Printr-un program special, proiectat pe podea, elevii pot să înveţe la matematică, ştiinţă, la engleză sau să-şi facă temele.

Podeaua magică este compusă dintr-un proiector, podea de vinil, calculator şi un software special care poate fi updatat. În funcţie de mărimea podelei, preţul pentru întregul program variază între 3.300 de euro şi 7.900 de euro.

Active Floor este folosită în 120 de şcoli din Danemarca, unde elevii învaţă sărind la propriu pe podea.

Printr-un program special, proiectat pe podea, elevii pot să înveţe la matematică, ştiinţă, la engleză şi să-şi facă temele.

„Podeaua magică” a fost prezentată elevilor şi profesorilor care au participat lacel mai mare târg de educaţie din Europa (BETT 2019, care s-a desfăşurat în perioada 23- 26 ianuarie la Londra.

„De la început, Active Floor a fost creat astfel încât profesorii şi pedagogii, dar şi elevii să-şi creeze propriul conţinut de învăţare, în funcţie de materia pe care o studiază, în funcţie de limba în care învaţă, dar şi de vârstă şi temă. În Danemarca, avem 120 de şcoli care au acest program în procesul de învăţare. Copiii sunt fericiţi că învaţă şi se joacă în acelaşi timp”, a spus Sascha Benzon, digital marketing.

Podeaua activă poate fi folosită de elevi de la grădiniţă până la clasele terminale din gimnaziu.

„La început poate părea o joacă. Dar de fapt noi încercăm să vorbim pe limba lor, adică prin joc. Mulţi dintre profesori s-ar putea să pară reticenţi la ideea ca elevii să sară. Dar folosind acest mijloc de învăţare vor conştientiza că elevii sunt încântaţi. În plus, în timpul lecţiilor elevii lucrează şi se joacă împreună, nu mai stă fiecare în banca lui aşa cum se întâmpla până acum”, a mai spus Sascha Benzon.

Porfesorii care folosesc podeua activă în procesul de predare spun că prin platforma online a jocului poţi da teme elevilor, poţi alege jocul prin care să le predai şi în acelaşi timp poţi schimba de fiecare dată grupa de vârstă căreia îi predai.

„Cel mai bun lucru la această podea activă pe care o folosim în predarea la clasă este că toată lumea are şansa să arăte că e bun la ceva. Unii elevi sunt buni la rezolvarea ecuaţiilor la matematică, alţii sunt buni la istorie. În acelaşi timp, în acest fel creşte şi gradul de competitivitate în rândul elevilor, pentru că lor le place să concureze”, a spus Jesper, unul dintre profesorii care folosesc Active Floor la clasă.

Podeaua magică este compusă dintr-un proiector, podea de vinil, calculator şi un software special care poate fi updatat. În funcţie de mărimea podelei, preţul pentru întregul program variază între 3.300 de euro şi 7.900 de euro.

Active Floor este folosită și în şcolile din Olanda, Suedia, SUA şi Arabia Saudită.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro