Sari direct la conținut

Nicusor Dan: Schimbarea primarului general interimar Stefanel Marin Dan este o simpla rotire a cadrelor intre partidele reprezentate in Consiliul General

HotNews.ro
Nicusor Dan, Foto: HotNews.ro
Nicusor Dan, Foto: HotNews.ro

Schimbarea primarului general interimar Stefanel Marin Dan este o simpla rotire a cadrelor intre partidele reprezentate in Consiliul General care, dupa tacerea complice generata de arestarea lui Sorin Oprescu, sunt gata sa-si reia lupta pentru salvarea propriilor interese, a declarat Nicusor Dan, presedintele Uniunii Salvati Bucurestiul. Declaratia vine dupa demiterea primarului general interimar, Stefanel Dan Marin, de majoritatea PNL-PSD din Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

„Problemele administrative ale orasului sunt extrem de serioase si pentru rezolvarea lor este nevoie de viziune, de competenta administrativa si de integritate. Schimbarea de astazi este o simpla rotatie de cadre, o cosmetizare care nu rezolva pe fond din problemele orasului. Inlocuirea primarului Stefanel Marin Dan, caruia ii recunoastem incompetenta in scurtul mandat detinut, nu are nici o legatura cu politicile publice asteptate de bucuresteni pentru redresarea administratiei orasului”, a declarat Nicusor Dan, presedintele Grupului de initiativa al USB.

Nicusor Dan spune ca daca noul primar interimar si consilierii doresc cu adevarat o altfel de administratie fata de cea cunoscuta pana acum, atunci prima masura pe care trebuie sa o ia este sa dea curs cererii USB de auditare a activitatii Primariei in ultimii trei ani si sa justifice orice cheltuire a banilor publici.

Uniunea Salvati Bucurestiul a solicitat in luna septembrie atat publicarea pe site-ul primariei a tuturor contractelor de achizitii publice ale primariei din ultimii trei ani cat si auditarea acestor cheltuieli de catre o firma de audit cu reputatie solida. De asemenea, USB a cerut ANI verificarea averilor tuturor directorilor din primariile capitalei.

„Nici PNL nici PSD nu au vrut sa-si asume responsabilitatea administrarii dezastruoase din ultimii trei ani, dupa arestarea lui Oprescu, pentru a-l gasi acum pe Stefanel Marin Dan tap ispasitor. Este un joc al acestor partide pe care nu il mai putem accepta si o atitudine iresponsabila fata de bucuresteni”, a declarat Nicusor Dan.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro