Sari direct la conținut

​​GIURGIU Mai multe familii afectate de inundatii, dispuse sa faca schimb de proprietati cu Primaria pentru a se muta din zona inundabila

HotNews.ro
Primarul Giurgiului, Nicolae Barbu, Foto: Arhiva personala
Primarul Giurgiului, Nicolae Barbu, Foto: Arhiva personala

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat pentru AGERPRES, ca un numar de 45 de familii din oras ale caror case au fost afectate de ultimele inundatii sunt dispuse sa renunte la dreptul de proprietate asupra terenurilor si locuintelor pe care le detin si sa le cedeze administratiei locale, pentru ca in schimb primaria sa le construiasca pe alte terenuri, in zone mai putin inundabile, locuinte sociale. Oamenii au avut si in trecut probleme cu inundatiile insa nu au vrut sa se mute.

„In urma cu doua saptamani de zile am avut la Giurgiu un fenomen extrem care s-a manifestat printr-o cantitate de apa din precipitatii de aproape 60 de litri pe metru patrat intr-un timp extrem de scurt, de 30 de minute, ceea ce a facut ca locuintele de pe anumite strazi, respectiv Pietrelor, Rozelor, Bujorului si Viespelor, situate intr- o zona mai joasa a orasului, sa fie inundate. Si in trecut au mai existat astfel de situatii si le-am propus oamenilor de acolo sa accepte sa faca un schimb de terenuri cu municipalitatea pentru a-i putea ajuta, respectiv sa cedeze dreptul de proprietate asupra terenurilor si caselor pe care le detin de la parintii lor, iar noi sa cautam un teren in alta zona a orasului pe care sa le ridicam in schimb locuinte sociale”, a precizat primarul Nicolae Barbu pentru Agerpres.

El spune ca la inceput oamenii au fost sceptici in a ceda dreptul de proprietate ca mai apoi sa primeasca locuinte cu chirie, dar vazand ca situatia se agraveaza si la fiecare ploaie sau zapada mai mare casele le sunt inundate si sunt in pericol de a se darama, au acceptat propunerea municipalitatii.

„Am mai avut aceasta discutie si in trecut cu oamenii ale caror case sunt afectate de inundatii la fiecare ploaie mai serioasa, dar atunci nici nu au vrut sa auda de asa ceva, acum, cand au vazut puterea distrugerii ultimei ploi torentiale, au realizat ca acolo este o zona inundabila si totdeauna vor avea de suferit, prin urmare au acceptat propunerea noastra asa ca vom evalua o forma juridica de a ceda dreptul de proprietate si sa facem locuinte sociale din fonduri proprii sau cu sprijinul ministerului de resort. Eu zic ca e un obiectiv realizabil. A mai fost aceasta situatie si in cartierul de la Obor si atunci cu fonduri daneze s-a reusit construirea unor locuinte sociale, cred ca vom reusi sa rezolvam acum si situatia oamenilor de pe strada Rozelor si Pietrelor care au fost cei mai afectati”, a completat Nicolae Barbu.

In urma ultimei ploi torentiale cazute in municipiul Giurgiu la finalul saptamanii trecute un numar de 25 de case au fost afectate de inundatii, iar cele 138 de persoane care locuiesc in acestea au solicitat sprijin financiar autoritatilor locale

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro