Sari direct la conținut

Utile: De ce scrasnim din dinti noaptea?; 7 produse care iti apara pielea in zilele caniculare; Alimente care iti intaresc vederea; Tine la distanta tulburarile digestive!

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Cinci boli care le afecteaza mai des pe femei. Majoritatea bolilor afecteaza atat femeile cat si barbatii in aceeasi masura, insa unele afectiuni apa mai des in cazul femeielor. Depresia, de exemplu afecteaza de doua ori mai multe femei decat barbati. Scleroza multipla: aceasta este o boala a sistemului nervos central care afecteaza 2,1 milioane de oameni. In doua din trei cazuri, femeile sunt cele care sufera de aceasta boala. Depresia: expertii spun ca depresia afecteaza de doua ori mai multe femei decat barbati. Aproximativ una din cinci femei sufera de depresie in timpul vietii, noteazaDoctorulZilei.

De ce scrasnim din dinti noaptea? Statisticile arata ca una din patru persoane sufera de bruxism, ticul care consta in scrasnirea sau strangerea puternica a dintilor pe parcursul zilei sau noptii. Medicii stomatologi afirma ca exista doua tipuri de bruxism: cel centrat (strangerea puternica a dintilor fara a-i misca) si cel excentrat (scrasnirea dintilor, ca si cum persoana respectiva ar mesteca in gol), ambele fiind daunatoare danturii. Specialistii afirma ca acest obicei poate fi stopat cu ajutorul unei gutiere intrucat netratarea la timp poate aduce grave afectiuni la nivelul gingiilor sau maxilarului, scrieLibertatea.

7 produse care iti apara pielea in zilele caniculare. Avocado. La fel ca si pielea, avocado contine foarte multa Vitamina B, care are rolul de a mentine tenul ferm, sanatos, indeparteaza iritatiile si roseata. Daca alegi acest fruct, il poti consuma in salate, il poti prepara sub forma de pasta sau il poti utiliza ca atare, taindu-l felii, pentru curatarea tenului. Fructele de padure. Vitamina C este, de asemenea, esentiala pentru o piele sanatoasa, iar fructele de padure, precum, afinele, coacazele si murele, o au din plin. Aceasta ajuta la formarea colagenului, conferind tenului un aspect tanar, informeazaClick.

Tine la distanta tulburarile digestive! Orice om se confrunta cu dureri de stomac, dar acestea devin cu adevarat problematice in sezonul estival, cand, in 90% din cazuri, alimentatia, caldura si igiena precara favorizeaza aparitia neplacerilor digestive. Ca sa te „pui la adapost” de aceste afectiuni si, la nevoie, sa-ti usurezi suferinta, tine cont de urmatoarele sfaturi. Dupa o masa copioasa ori cand combini prea multe feluri de mancare ti se face brusc rau? E posibil sa fi facut o indigestie alimentara! Afectiunea se intalneste des la persoanele al caror stomac digera cu greu alimentele si sufera de boli ale vezicii biliare. Simptome frecvente: Greata, arsuri, balonare si dureri abdominale, uneori varsaturi, noteazaAdevarul.

Top sapte solutii naturale si eficiente pentru diminuarea cearcanelor. Desi niciun tratament (crema, gel sau retete naturiste) nu va reusi sa va scape definitiv de cearcane, exista cateva remedii ce va vor ajuta sa diminuati „umbrele” de sub ochi. Aveti la indemana cateva solutii simple, insa trebuie sa fiti perseverenti, deoarece efectele nu apar imediat, ci in timp. Sucul de cartofi: contine agenti care au proprietatea de a lumina pielea afectata de cearcane. Asadar, este foarte indicat sa tamponati aceasta zona cu suc de cartofi si sa lasati sa actioneze timp de 20 de minute, informeazaDoctorulZilei.

Alimente care iti intaresc vederea. Odata cu inaintarea in varsta, vederea incepe sa se deterioreze. Buna functionare a ochilor poate fi mentinuta, insa cu o alimentatie potrivita in fiecare zi. Morcovi. Contin vitamina A si betacaroten, extrem de importante pentru vedere si pot juca un rol important in prevenirea cataractei. Fructe bogate in antioxidanti. Fructele, cum ar fi cele de padure, portocalele si prunele, contin substante active antioxidante, care ajuta la imbunatatirea fluxului sanguin, la nivelul capilarelor ochiului. Acest lucru ajuta ochii sa se adapteze rapid la schimbarea luminii si imbunatateste claritatea vederii, scrieLibertatea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro