Sari direct la conținut

Primăria Sectorului 3 vrea să dea peste 30 milioane lei pe două fântâni arteziene care vor fi amplasate în Parcurile IOR și Brățării

HotNews.ro
Parcul Teilor, Foto: HotNews/Catiusa Ivanov
Parcul Teilor, Foto: HotNews/Catiusa Ivanov

Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, vrea să dea circa 30 milioane lei pe două fântâni arteziene, una în Parcul IOR și alta în Parcul Teilor, potrivit unor proiecte care vor fi supuse aprobării Consiliului Local Sector 3 la ședința de pe 26 aprilie. Fântâna arteziană din Parcul Titan va fi amplasată pe lac și prețul estimat este de circa 20 milioane lei. Pentru cea din Parcul Teilor, prețul propus este de 10 milioane lei.

Cum va arăta fântăna arteziană de 20 milioane lei din Parcul IOR

Potrivit proiectului de hotărâre, fântâna arteziană va fi construită în Parcul Alexandru Ioan Cuza (parcul IOR), în zona dintre podul IOR peste lac şi Insula Pensionarilor.

„Pe mal, zona de intervenție va fi delimitată de limita opusă lacului a aleii perimetrale între podul de acces pe Insula Pensionarilor şi limita unde această alee intră sub podul carosabil de pe Bulevardul Liviu Rebreanu”, se arată în proiectul de hotărâre.

Fântâna arteziană va fi compusă din 4 platforme plutitoare din oțel inoxidabil pe care se vor amplasa echipamentele destinate jocurilor de apă. Fântâna arteziană va avea și muzică.

„Cele patru platforme vor avea dimensiuni diferite iar ca tip de jocuri vor fi similare pentru a exista o armonie în spectacolele de apă. Platformele vor fi numerotate de la 1 la 4 (de la vest la est). Ca şi jocuri de apă, fântâna va avea de 9 jocuri distincte dispuse pe suprafața fiecărei platforme. Fântâna arteziană va fi de tipul muzical, jeturile și luminile fiind sincronizate pe muzică”, se arată în document.

Cele 9 jocuri de apă sunt de tipul: umbrelă de apă, parabolice perimetrale, parabolice independente, jet apă cu aer comprimat, jet pivotant pe o axă, jet pivotant pe două axe, jet înalt gol pe interior, jet multiform şi jet pulverizare apă.

Valoarea totală a lucrărilor este estimată la 20.251.818,80 lei inclusiv TVA, potrivit proiectului de hotărâre, iar durata de execuție a lucrărilor 6 luni.

Cum va arăta fântâna arteziană de peste 10 milioane lei din Parcul Teilor

Și fântâna arteziană din Parcul Teilor va fi amplasată tot pe lac, acestea fiind asemănătoare.

„Se va construi o fântâna arteziana formată dintr-o platformă plutitoare din oțel inoxidabil pe care se vor amplasa echipamentele destinate jocurilor de apă. Ca şi jocuri de apă, fântâna va avea de 9 jocuri distincte dispuse pe întreaga suprafața a lacului. Fântâna arteziană va fi de tipul muzical, jeturile fiind sincronizate pe muzică”, se arată în proiectul de hotărâre.

Jocurile de apă vor fi de tipul: umbrelă de apă, parabolice perimetrale, parabolice independente, jet apă cu aer comprimat, jet pivotant pe o axa, jet pivotant pe două axe, jet înalt gol pe interior, jet multiform şi jet pulverizare apa.

„Obiectivul de investiții propus are ca scop punerea în valoare a Parcului Teilor. Parcul a fost inaugurat în anul 2020, iar lacul construit are o suprafaţă de 4.342 mp. Realizarea obiectivului va avea un impact pozitiv asupra zonei şi a populației. Prezenţa unui ansamblu de fântâni arteziene modern va capta publicul prin atragerea lui atât către serviciile din categoria cultură/entertainment cât şi către modul sănătos de petrecere a timpului în aer liber”, motivează reprezentanții Primăriei Sectorului 3 investiția.

Amenajarea fântânii arteziene se estimează că va costa circa 10.925.188 lei inclusiv TVA, iar durata de execuție este de 6 luni.

Fântânile arteziene se vor construi dacă Consiliul Local va aproba proiectele.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro