Sari direct la conținut

FOTO Nicușor Dan anunță când vor ajunge cele 100 de troleibuze cumpărate de Primăria Capitalei de la Solaris

HotNews.ro
Troleibuz RATB, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
Troleibuz RATB, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Cele 100 de troleibuze noi, cumpărate de Primăria Capitalei de la firma Solaris, vor ajunge în București la începutul anului viitor, cu câteva luni mai devreme decât era stabilit inițial, a anunțat primarul general, Nicușor Dan, pe pagina de Facebook.

„Am agreat împreună cu reprezentanții firmei Solaris să livreze cele 100 de troleibuze anticipat față de graficul de livrare propus inițial în procedura de licitație. Astfel, toate cele 100 de troleibuze vor putea fi livrate în primul trimestru al anului viitor, adică în intervalul ianuarie-martie, față de martie-octombrie 2024. ”, a anunțat Nicușor Dan.

Cele 100 de troleibuze, achiziționate cu fonduri nerambursabile de la Fondul de Mediu, vor avea 12 m, podeaua complet coborâtă, spațiu destinat cărucioarelor pentru persoane cu dizabilități, vor fi dotate cu computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS, sistem de informare audio-video, aer condiționat și au o autonomie minimă de 20 de km.

Garanția funcționării va fi de minimum 300.000 km de la data punerii în exploatare sau minimum 5 ani.

Primarul general, Nicușor Dan, a semnat la finalul lunii decembrie 2022 contractul pentru achiziția a 100 de troleibuze noi de la firma Solaris. Potrivit contractului, primul troleibuz nou trebuia livrat peste 15 luni, adică în martie 2024, iar următoarele 99 furnizate pe parcursul a şapte luni. Valoarea contractului este de 290 milioane lei plus TVA, fonduri nerambursabile de la Agenţia Fondului pentru Mediu.

Troleibuzele care circulă în prezent sunt cele cumpărate de fostul primar Adriean Videanu în 2005- 2007.

Cum arată modelul Trollino 12, potrivit imaginilor publicate pe site de producător, firma Solaris:

Sursă foto: Solaris

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro