Sari direct la conținut

​Sunt miop si ma tratez. De ce nu reusesc intotdeauna operatiile pentru reducerea miopiei

MedLive.ro
Probleme cu vederea?, Foto: Reuters
Probleme cu vederea?, Foto: Reuters

„Daca am miopie, dioptrii de -1 la ambii ochi, pot sa fac operatie cu laser? Operatia este definitiva si as putea scapa de ochelari?” intreaba Dana, cititor MedLive.ro. Dr. Irina Velcea, medic primar oftalmolog, a raspuns: „Operatia cu laser pentru dioptrii elimina dioptria din acel moment, dar nu influenteaza evolutia miopiei. Veti putea renunta la ochelari numai daca faceti operatia, iar miopia – refractia oculara – este stabila” (nu evolueaza). In general, in jurul varstei de 20 de ani, miopia ar trebui sa se stabilizeze, moment in care operatia poate fi realizata. Cu toate acestea, se poate intampla ca afectiunea sa stagneze temporar, sa isi reia evolutia dupa operatie, iar pacientul va fi nevoit sa foloseasca din nou ochelari. Ce este miopia si care sunt formele de tratament, afla intr-un material realizat de echipa Oftalmix.ro.

Afla pe MedLive.ro ce presupune interventia chirurgicala in miopie, care sunt indicatiile, analizele, conduita postoperatorie si posibilele complicatii.

Miopia este ametropia in care imaginea obiectelor se formeaza intr-un focar in fata retinei si este generata, de obicei, de alungirea axului antero-posterior al globului ocular.

Dioptrii forte

Jan, cititor MedLive.ro: Am 45 de ani si o miopie maligna forte invalidanta, de minus 15 D. Cu ochelari, slava Domnului, INCA am acuitatea vizuala necesara derularii unui job (desi am degenerari vitreene si retiniene care pot oricand duce la o dezlipire de retina sau o hemoragie in ochi). Am avut si noroc sa gasesc un job sedentar adecvat mie (n-am voie sa ridic greutati). Inteleg un angajator care mi-ar zice „Nu te angajez ca esti prea miop”. Pentru ca depind de ochelari si fara ei sunt un handicapat cu o acuitate de maximum 25%.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro