Sari direct la conținut

Impresii despre audierea ultimului comisar european propus, Kristalina Georgieva

HotNews.ro

Am ascultat miercuri timp de trei ore audierea ultimului comisar european propus, cel al Bulgariei, Kristalina Georgieva. Prin comparatie cu prima propunere, Georgieva a fost cu 100 clase deasupra, scrie Anne Marie Blajan pe blogul sau.

Vicepresedinte la Banca Mondiala pana a fost propusa comisar european, bulgaroaica s-a vazut ca i-a impresionat pe eurodeputati, care si-au dat seama ca au de-a face un om caruia munca in domeniul ajutorului umaniatar si al dezvoltari nu-i e straina, dimpotriva.

Engleza ei este foarte buna, cum ar fi si firesc, s-a intins un pic cu raspunsurile, dar s-a prins sa si le calibreze si apuca sa isi termine fraza spre sfarsitul audierii. Eurodeputatii au rasplatit-o cu aplauze la un moment dat si s-a vazut ca erau multumiti de raspunsurile ei detaliate.

Prin comparatie, Rumiana Jeleva a fost atat de vaga si de plictisitoare incat si daca nu exista suspiciunea de conflict de interese tot nu ar fi fost convingatoare. Georgieva a fost aplicata si a spus exact ceea ce te asteptai de la ea, si-a luat angajamente si va aduce expertiza ei din Banca Mondiala in Comisie.

Citeste continuarea si comenteaza pe blogul lui Anne Marie Blajan.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro