Sari direct la conținut

Comisia Europeana trebuie sa-si reformeze politica de recrutare "absurda"

EurActiv.ro

Urmatoarea Comisie ar trebui sa reformeze sistemul „absurd” de recrutare al Uniunii Europene si sa-l aduca la zi cu piata flexibila a muncii, asigurandu-se, in acelasi timp, ca posturile sunt castigate corect, declara, intr-un interviu pentru EurActiv, Siim Kallas, vicepresedinte al CE.

Kallas, detinator al portfoliului administratiei, auditului si anti-fraudei din 2004, isi doreste deschiderea „sistemului foarte rigid” pentru mai multe persoane venite din afara pentru a „gasi slujbele potrivite pentru oamenii potriviti”.

„Este o comunitate inchisa. Oamenii vin si stau aici pana la pensie si asta e problema,” a spus el, anuntand ca modernizarea politicii de personal va trebui sa fie printre prioritatile urmatorului executiv UE. Totusi, Kallas realizeaza ca „rigiditatea a fost in principal ceruta de sindicatele angajatilor pentru a evita nepotismul si favoritismul.”

Comisarul a explicat ca, dintr-un total de 30.000 de oameni angajati in institutiile europene, numai „cateva sute” parasesc sistemul anual pentru a iesi la pensie sau pentru a gasi noi provocari, acest lucru ridicand „intrebari serioase” in privinta politicii de recrutare.

„Situatia de azi e absurda. Angajam oameni cu varste intre 25-30 de ani – oameni care au deja cel putin o experienta serioasa in munca – si apoi, daca fac toti pasii necesari, sunt disponibili pentru posturile cele mai inalte atunci cand trec de 50 de ani sau chiar mai in varsta,” a spus el, cerand mai multa flexibilitate in modul in care Comisia isi recruteaza cei mai buni oameni.

Articol integral EurActiv.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro