Sari direct la conținut

Utile: 7 secrete despre ceasul biologic; Calendarul bolilor; Acupunctura inlocuieste calmantele pentru migrene, iar micul dejun variat alunga bolile cronice

HotNews.ro

7 secrete despre ceasul biologic. Dupa cum se stie, organismul uman este guvernat de ritmuri circadiene care se repeta in cicluri de 24 de ore. Functionarea fizica si comportamentala in parametri normali poate fi perturbata insa daca ceasul biologic este dereglat de factori interni sau externi. De aceea, specialistii atrag atentia ca secretul unei zile reusite consta intr-o sincronizare perfecta cu ceasul intern. Mai exact, fiecare persoana trebuie sa devina capabila sa-si asculte ticaitul propriului organism pentru a intra si a se mentine in forma, evitand activitatile suprasolicitante in perioade nepotrivite. In general, ritmurile biologice sint legate de doi factori externi: lumina si caldura, scrie Romania Libera.

Calendarul bolilor. In februarie, pregatiti-va sa faceti fata gripei, in martie, paziti-va de afectiuni infectioase, iar in octombrie luptati cu depresiile. Ca sa treceti cu bine de problemele de sanatate pe care le-ati putea avea de-a lungul anului, va oferim o lista cu cele mai probabile afectiuni care pot aparea in fiecare luna, dar si solutiile cele mai bune pentru a le face fata, scrie EVZ.

Acupunctura inlocuieste calmantele pentru migrene. Un studiu realizat de cercetatori straini indica faptul ca acupunctura este la fel de eficienta impotriva migrenelor ca analgezicele. Se pare ca efectele acestei metode alternative sunt mai mult de natura psihica. Acupunctura practicata de medici sau de amatori este recomandata in tratamentul durerilor de cap influentand psihicul pacientilor, noteaza Romania Libera.

Creierul – responsabil de efectele acupuncturii. Cercetatorii de la Centrul de Medicina Complementara din cadrul Universitatii Technical din Germania sustin ca acupunctura nu ar avea nici un efect, mai ales in cazul durerilor de cap sau a migrenelor. Creierul este cel care „incurajeaza” efectul miraculos al acupuncturii, spun specialistii. Cercetarea a fost efectuata pe un esantion de 6.736 de persoane care acuzau dureri insuportabile de cap. Oamenii de stiinta i-au intepat pe subiectie in puncte apropiate meridianului care trateaza durerile de cap, creind astfel un fel de efect placebo. Participantilor la studiu li s-a creat impresia ca vor fi tratati de dureri de cap sau micrene cu ajutorul acupuncturii, fara sa aiba nici cea mai mica banuiala ca cercetatorii nu atingeau punctele care tratau durerile de cap, informeaza Gandul.

Micul dejun variat alunga bolile cronice. Multi oameni neglijeaza micul dejun care sta la baza sanatatii organismului nostru. Numeroase studii dovedesc ca masa de dimineata ne ajuta sa facem fata mai bine stresului, sa fim plini de energie si mai putin nervosi. Mai mult, cercetarile au aratat ca micul dejun scade riscul de aparitie a bolilor cronice, imbunatateste starea de sanatate si creste durata vietii. Un mic dejun recomandat este cel care asigura peste o treime din totalul caloriilor zilnice. Cerealele cu lapte, painea cu unt si cateva fructe proaspete asigura energia de care fiecare are nevoie pentru a duce la bun sfarsit activitatile de peste zi. Alimentele sarace in fibre si bauturile zaharate trec foarte repede in circuitul sanguin, determinand cresterea si apoi scaderea rapida a nivelului de zahar in sange. Din aceasta cauza energia se epuizeaza repede si eficienta scade, informeaza Romania Libera.

Activitatea extrascolara – vinovata de kilogramele in plus ale copiilor. Copiii care nu au un program de joaca activ au tendinta de a se ingrasa, sustin cercetatorii de la Universitatea McMaster din Canada. Studiul a fost efectuat pe 5.230 de copii, care au fost monitorizati pe o perioada de un an. Cercetatorii au implicat in acesta cercetare copii care aveau in jur de 10 kilograme in plus peste media de varsta si inaltimea fiecaruia in partea. Subiectii au fost intrebati in prima parte a studiului ce fel de activitate extrascolara au, daca frecventeaza orele de sport de la scoala si ce mananca atat la scoala cat si acasa. Rezultate chestionarului au aratat ca majoritatea micutilor isi petreceau o mica parte din timpul liber in parcuri, unde puteau alerga si face miscare. In restul timpului activitatea copiilor era una sedentara, scrie Gandul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro