Sari direct la conținut

Al doilea caz Mailat – inca un roman este acuzat de viol si tentativa de omor la Roma 

HotNews.ro

Un nou caz Mailat ii readuce pe imigrantii romani in atentia opiniei publice din Italia. Un roman a fost arestat, in noaptea de joi spre vineri, in zona Garii La Storta, din nordul Romei, pentru ca ar fi violat si injunghiat o tanara de 31 de ani. Victima este fiica unui reprezentant diplomatic al Ambasadei statului african Lesotho. Spre deosebire, insa, de cazul Mailat, aceasta a scapat cu viata.

Potrivit La Repubblica.it, tanara a coborat din tren, iar la iesirea din gara a fost abordata de catre Ioan Rus, un cetatean roma in varsta de 37 de ani, care a înjunghiat-o in zona abdomenului si a violat-o pe un teren parasit din apropiere. Scena a fost surprinsa de doi tineri care au alertat fortele de ordine. Cazul a fost relatat pe larg de presa din Peninsula (Agentia AGI, TG Com, La Repubblica), care a subliniat asemanarile cu uciderea Giovannei Reggiani, caz in care principalul suspect este romanul Romulus Mailat.

In urma interventiei carabinierilor, agresorul a fost arestat, iar tanara a fost transportata de urgenta la spital în stare de soc. Politistii care se ocupa de caz spun ca fata a fost lovita cu violenta si a riscat sa isi piarda viata.

Episodul a fost preluat de intreaga presa italiana si chiar a intrat pe agenda electorala a lui Gianni Alemanno, candidatul partidului de dreapta Alianta Nationala pentru postul de primar al Romei. Sambata seara, Alemanno a invocat toleranta zero fata de imigrantii clandestini si s-a deplasat la locul în care a avut loc agresiunea pentru a da asigurari locuitorilor ca siguranta publica va fi una dintre prioritatile mandatului sau.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro